Ar Jums būna kartais taip, kad pagalvojus apie tam tikrą maistą, niekada nebebus taip, kad jo nenorėtum? Nesvarbu, kaip jautiesi tą akimirką, esi darbe, universitete, lovoje ar miške. Nesvarbu net jeigu esi prisivalgęs, galėtum drąsiai šokti iš džinsų į treningus, kad tik atsirastų papildomos vietos būtent tam konkrečiam patiekalui. Aš tokių maistų turiu keletą: arbūzas,
bulvytės fri bei pica.
Kadangi paskutiniu metu stengiuosi atsisakyti beveik visų grūdinių miltų, tam kartui teko atsisveikint ir su mėgstama pica. O pica tai yra tikroji meilė, pica uždeda didžiulę šypseną veide, pica padaro taip, kad visa likusi diena būtų labai gera, o jeigu valgai vakare - sapnai itin saldūs. Jos aš tikrai itin pasiilgau ir vis galvodavau, kaip čia man dabar ją pasigaminus iš kitų ingredientų, bet kad vis tiek būtų labai skanu. Jau keliems mėgstamiems patiekalams esu panaudojusi avinžirnių miltus, tai pasižvalgiau internete ir pasižiūrėjau ką šiuo klausimu siūlo užsienio puslapiai. O internetai visados atranda sprendimą ir šįkart net stebėtinai lengvą!
Picą su avinžirnių miltų padu pasigaminau gal vos per pusvalandį ir tai tik dėl tos priežasties, kad padažą viriau pati. Jeigu naudosite, jau pagamintą padažą laikas sutrumpės iki maždaug 20 minučių. Ir ne - skonis tikrai nebuvo toks pats, kaip picos su tradiciniu padu. Toli gražu ne. Bet išvaizda buvo tikros picos, visi kiti priedai irgi picos, todėl pačio pado kitoks skonis man visai nemaišė (iš tikrųjų, tenka pripažinti buvo labai skanus) ir aš eilinį kartą pasipuošiau ta šypsena, kurią suteikti sugeba tik skanus maistas.
Pica gaunasi maždaug 20-25 centimetrų skersmens, tai jos užtenka dviem nelabai alkaniems. :)