Namuose turėjau gana daug obuolių, o vienus pačius atsibodo jau valgyti, tad nusprendžiau prisikepti labai skaniu prancūziškųjų galečių. Gaila, bet šis žodis lietuvių kalboje yra nevartotina svetimybė, jį reiktų pakeisti papločiu. Man visiškai neskamba "Obuolių papločiai" ar papločiai su obuoliais. Šis žodis "galetės" man asocijuojasi su elegancija, grakštumu ir lengvumu. Šis veganiškas desertas būtent toks ir yra. Tešlos pagrindas itin skanus bei traškus. Galetės itin gardžios kol dar šiltos, kol obuolys suminkštėjęs, bet puikiai "sueina" ir atvėsusios. Mmm, galėčiau lepintis ir lepintis jomis!
Iš nurodyto ingredientų kiekio man pavyko pagaminti 10 galečių su obuoliais.
Patarimas: Jeigu nesinori patiems gaminti tešlos, tai galima nusipirkti bemielę arba mielinę sluoksniuotą tešlą ir gaminti su ja. Bet man skaniau, kai aš ir tešlą pasigaminu pati.