Ryžių pudingas, keptas orkaitėje pagal Beatą

2020-07-17 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Ryžių pudingas, keptas orkaitėje pagal Beatą
Labai skanus ir kvapnus pudingas, kurį pagaminau visai savo šeimai. Rezultatas pranoko visus lūkesčius, tikrai nesitikėjome, kad bus šitaip skanu. :)

Jei nesate didžiuliai cinamono ir kitų prieskonių, galite kepti be jų. Bet mano manymu čia jie labai tinka. Šis pudingas, gali būti patiektas ir kaip vakarienė ir kaip desertas. :)

Ingredientai

    • pienas: 1 litro
    • apvalūs ryžiai: 1 stiklinės
    • druska: žiupsnio
    • cinamonas: 1-2 lazdelių
    • gvazdikėliai: 3
    • maltas muskatas: žiupsnio
    • maltas imbieras: žiupsnio
    • medus: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pieną užvirinkite.
  2. 2. Tada į jį suberkite ryžius, prieskonius ir sudėkite medų. Išmaišykite.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet supilkite į puodą, arba troškintuvą, kuris užsidengia ir yra tinkamas kepti orkaitėje.
  5. 4. Dėkite kepti į įkaitintą iki 150-160 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 90 minučių. Lepinamės!
  6. ryžių pudingas
  7. 5. Rekomendacija: Daugiau pudingo receptų rasite: Pudingo receptai.
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su varške
(9)