Greita tinginių baklava – tai lengvai ir greitai paruošiama klasikinio desertinio patiekalo versija, kuriai nereikia daug laiko ir pastangų. Naudojant plonus tešlos lapus, kurie ištepami sviestu, o viršutinis sluoksnis gausiai aptepamas medumi ir pabarstomas riešutais, sukuriama skani ir traški tekstūra. Tešla susukama, supjaustoma į nedidelius gabalėlius ir kepama keksiukų formelėse, taip išlaikant formą ir pagreitinant procesą. Kiekvienas kąsnis pasižymi saldžiu medaus skoniu ir riešutų traškumu, suteikiančiu malonią tekstūrą. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie nori mėgautis tradiciniu baklavos skoniu be ilgo ir sudėtingo paruošimo.
Autorės komentaras - nenorite ar nemėgstate graikinių riešutų? Drąsiai naudokite pistacijas, taip priartėsite prie Vidurio Rytuose gaminamos baklavos skonio. Nors baklava tradiciškai apipilama sirupu, kad įgautų drėgmės, tačiau ir be sirupo desertas ne mažiau skanus.