Greita tinginių baklava

2024-09-23 Autorius Žiupsnis meilės ir pipirų

Greita tinginių baklava
Greita tinginių baklava – tai lengvai ir greitai paruošiama klasikinio desertinio patiekalo versija, kuriai nereikia daug laiko ir pastangų. Naudojant plonus tešlos lapus, kurie ištepami sviestu, o viršutinis sluoksnis gausiai aptepamas medumi ir pabarstomas riešutais, sukuriama skani ir traški tekstūra. Tešla susukama, supjaustoma į nedidelius gabalėlius ir kepama keksiukų formelėse, taip išlaikant formą ir pagreitinant procesą. Kiekvienas kąsnis pasižymi saldžiu medaus skoniu ir riešutų traškumu, suteikiančiu malonią tekstūrą. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie nori mėgautis tradiciniu baklavos skoniu be ilgo ir sudėtingo paruošimo.

Autorės komentaras - nenorite ar nemėgstate graikinių riešutų? Drąsiai naudokite pistacijas, taip priartėsite prie Vidurio Rytuose gaminamos baklavos skonio. Nors baklava tradiciškai apipilama sirupu, kad įgautų drėgmės, tačiau ir be sirupo desertas ne mažiau skanus. 

Ingredientai

    • Filo tešla: 400 g (pakuotė)
    • Sviestas: 170 g
    • Medus: 80 g
    • Graikiniai riešutai: 70 g

    Recepto paruošimas

  1. 1. Filo tešlą išimti iš šaldiklio ir leisti pilnai atšilti kambario temperatūroje. Atšilusią išimti iš pakuotės, atvynioti ir laikyti uždengtą drėgnu rankšluostėliu, kad neišdžiūtų.
  2. 2. Nedideliame puode ištirpinti sviestą. Ant lygaus paviršiaus pasidėti vieną filo tešlos lakštą ir ištepti sviestu. Ant viršaus tiesti kitą tešlos lakštą. Taip sluoksniuojant ištepti visus tešlos lakštus.
  3. tešla ištepama lydytu sviestu
  4. 3. Paskutinį tešlos lakštą aptepti medumi ir gausiai pabarstyti kapotais graikiniais riešutais.
  5. tešlą ištepti medumi ir pabarstyti riešutais
  6. 4. Visus tešlos sluoksnius susukti į vieną didelį ritinį ir gautą ritinį padalinti į 12 dalių. Gabalėlius išdėlioti keksiukų formoje.
  7. susukamas ritinys ir supjaustomas
  8. 5. Orkaitę įkaitinti iki 220 C temperatūros. Pasiekus šią kaitrą temperatūrą sumažinti iki 180 C ir dėti kepti pyragėlius. kepti apie 30 min. Stebėti, kad neparuduotų per daug.
  9. 6. Iškepusius išimti iš formos ir leisti atvėsti.
  10. 7. Patiekti pabarsčius papildomai riešutais ir apliejus medumi.
Greita tinginių baklava
Receptų autorė Žiupsnis meilės ir pipirų
Želė desertas su kefyru
(7)
Belgiški vafliai su obuoliais
(2)