Vafliai su varške ir obuoliais

2024-09-09 Autorius Anželika - Valgau pats

Vafliai su varške ir obuoliais
Vafliai su varške – tai minkšti, švelnūs ir maistingi pusryčiai ar užkandis, kurį mėgsta mažieji. Varškė suteikia vafliams baltymų ir kreminės tekstūros, o obuoliai – natūralaus saldumo bei vitaminų. Šie vafliai puikiai tinka vaikų mitybai, nes yra ne tik sotūs, bet ir lengvai virškinami. Obuolių gabaliukai prideda švelnų vaisinį skonį, kuris dera su minkštu varškės sluoksniu. Be pridėtinio cukraus ir kitų priedų, šie vafliai yra sveikas pasirinkimas vaikams bet kuriuo dienos metu.

Redakcijos komentaras - vafliai tinkami mažyliams nuo 6 mėnesių, JEIGU nėra alergijos sudedamosioms vaflių dalims. Vafliai gardūs vieni, tačiau taip pat šalia galima patiekti natūralaus jogurto ar grietinės (pagal valgytojo amžių). 

Ingredientai

    • Varškė: 180 g
    • Kiaušiniai: 1 vnt.
    • Miltai: 5 valg. š. 
    • Obuoliai: 1 vnt. (~200 g.)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Varškę, kiaušinį ir miltus sumaišyti iki vientisos masės.
  2. 2. Obuolį nulupti, išimti sėklalizdžius ir smulkiai supjaustyti arba sutarkuoti.
  3. 3. Paruoštus obuolius įmaišyti į varškės masę.
  4. 4. Vaflius kepti gerai įkaitintoje vaflinėje kol taps gražiai auksiniai.
Veganiškos morkų spurgos keptos orkaitėje
(2)
Skanumynas: Riešutų ir vyšnių kąsneliai
(6)
Mielinės spurgos su įdaru
(28)
Plikytukai su varškės kremo įdaru
(2)
Močiutės skarutės/skarelės su obuoliais
(17)