Ispaniškas desertas "Flan" su karamele

2023-10-09 Autorius WorldRecipes.lt

Ispaniškas desertas "Flan" su karamele
Tokio deserto gaminimo procesas yra ganėtinai greitas, ilgiau užtrunka tik, kol desertas iškepa, ir, dar, kol atšąla. Iš mūsų pateikto ingredientų kiekio gausite 3 nedidelius desertus, betgu jei mėgstate tokio tipo desertus, tada padvigubinkite arba patrigubinkite porciją.

Pats svarbiausias momentas gaminimo procese yra karamelė, jos nereikia perkaitinti, nes tada karamelė gali tiesiog susvilti ir teks gaminti iš naujo. Todėl, kai gaminsite karamelę, jai užvirus stebime, kada ši įgaus rudą spalvą, tada nukeliame nuo ugnies ir iškart pilstome į indelius.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaušiniai: 3
    • pienas: 250 mililitrų
    • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    Karamelei:
    • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
    • vanduo: 2 valgomųjų šaukštų
    • citrinos sultys: 0,5 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pasiruoškite karamelę. Į keptuvę supilkite cukrų, vandenį bei citrinos sultis, nemaišykite.
  2. 2. Kaitinkite ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol užvirs, tada dar pakaitinkite maždaug 5 minutes, kad karamelė įgautų rudą spalvą. Tik neperkaitiname, kad karamelė neįgautų kartaus skonio bei nesudegtų.
  3. Reklama
  4. 3. Kai jau karamelė pasidarys pakankamai rudos spalvos, tada nukeliame nuo ugnies ir supilame į 3 mažus indelius, kuriuose kepsime desertą.
  5. 4. Paliekame atvėsti.
  6. 5. Po to kiaušinius lengvai išplakame su šluotele. Tuomet pamažu supilame cukrų ir išplakame.
  7. 6. Įmaišome pieną bei vanilės esenciją.
  8. 7. Kiaušinių masę nukošiame per sietelį, kad neliktų jokių gumuliukų.
  9. 8. Paskui supilstome tolygiai į indelius.
  10. 9. Įkaitiname orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros.
  11. 10. Indelius sudedame į kepimo indą aukštesniais kraštais, įpilame vandens iki pusės indelių aukščio.
  12. 11. Kepame įkaitintoje orkaitėje maždaug 45-50 minučių, kol deserto viršus nebebus skystas.
  13. 12. Kai desertai iškepa, išimame iš kepimo indo, paliekame atvėsti ir dedame į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms.
  14. 13. Paskui aplink desertą atsargiai apipjauname peiliu, ant deserto viršaus uždedame lėkštę ir apverčiame. Atsargiai pakratome indelį, kad desertas iškristų. Lepinamės!
  15. 14. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.

Kristina

Koks fantastiškas, tikrai labai gerai gavosi. Visiems rekomenduoju! :)
Atsakyti
Ispaniškas desertas "Flan" su karamele
Briuselio vafliai su alumi
(2)