Veganiški šokoladiniai, riešutų sviesto saldainiai be glitimo

2021-04-05 Autorius Skanauk su Aušra

Veganiški šokoladiniai, riešutų sviesto saldainiai be glitimo
Praėjusią dieną atsikėliau su labai įkyriomis mintimis, kad privalau pasigaminti kokį nors skanų, bet gana sveiką desertą. Namuose pagaminti desertai vienas iš daugelio teigiamų dalykų, kurie man ir šeimai visados pakelia nuotaiką, praskaidrina net pačią niūriausią dieną. O jei jie dar ir ne patys kaloringiausi, bet vis tiek itin skanūs, tai išvis tobulu! Būtent tokie yra šie saldainiai. Gana sveikas desertas, kuris itin lengvai bei greitai pasigamina. Prireiks tik juodojo šokolado, šiek tiek riešutų sviesto, karijų ir popierinių, pačių mažiausių formelių (jų forma yra tokia pati kaip ir skirtų keksiukams).

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 16 saldainių.

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia šokoladą ir riešutų sviestą atskirai ištirpiname vandens garų vonelėje arba mikrobanginėje.
  2. 2. Tada į mažas, popierines formeles įpilame po 1,5 arbatinio šaukštelio šokolado.
  3. Reklama
  4. 3. Palaikome šaldytuve kelias minutes, kol šokoladas sustingsta.
  5. 4. Tuomet ant šokolado sluoksnio, užpilame maždaug vieną arbatinį šaukštelį riešutų sviesto.
  6. 5. Dar kartą palaikome kelias minutes šaldytuve.
  7. 6. Po to ant riešutų sviesto sluoksnio užpilame maždaug 2 arbatinius šaukštus šokolado.
  8. 7. Ant viršaus uždedame po kariją.
  9. 8. Palaikome šaldytuve maždaug pusvalandį.
  10. 9. Nuimame popierėlius ir skanaujame!
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau saldainių receptų rasite: Saldainiai.
Tobuli biskvito lakštai
(1)