Beatos šimtalapis iš sluoksniuotos tešlos su migdolais ir spanguolėmis

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Beatos šimtalapis iš sluoksniuotos tešlos su migdolais ir spanguolėmis
Šį netikrą šimtalapį, paruoštą su sluoksniuota tešla, pagardintą migdolais ir spanguolėmis, nusižiūrėjau vienoje Beatos laidoje. Turiu prisipažinti, kad man jis labai patiko ir dabar dažnai jį gaminu. Paruošimas tikrai nėra toks sudėtingas, tačiau skonis labai geras. Rekomenduoju pasigaminkite ir Jūs, tikrai prie puodelio mėgstamos kavos ar arbatos bus pats tas. Suvalgysite net ne po vieną gabaliuką. :)

Ingredientai

    • šaldytos sluoksniuotos tešlos: 1 pakelio
    • sviesto: 250 gramų
    • cukraus: 3 šaukštų
    • vanilinio cukraus: 1 šaukštelio
    • aguonų: 8 šaukštų
    • migdolų: 6 šaukštų (susmulkintų)
    • džiovintų spanguolių: 6 šaukštų
    • kiaušinių: 1
    • cukraus pudros: 1 šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje aguonas užpilame karštu vandeniu. Migdolus nuplikome karštu vandeniu, nuimame žieveles bei susmulkiname. Cukrų sumaišome su vaniliniu cukrumi.
  2. 2. Tuomet atšildome šaldytą sluoksniuotą tešlą. Atskiriame lakštus į tris dalis bei gana plonai iškočiojame. Kambario temperatūros sviestą padaliname į dvi dalis.
  3. Reklama
  4. 3. Vieną dalį sumaišome su cukrumi (labai gerai išsukame), puse susmulkintų migdolų ir dviem trečdaliais aguonų (nukoštų).
  5. 4. Tada vieną iškočiotų lakštų aptepame migdolų, aguonų bei sviesto mišiniu ir suvyniojame. Likusius du lakštus aptepame sviestu, pabarstome aguonomis bei išmirkytomis džiovintomis spanguolėmis.
  6. 5. Šiuos lakštus užvyniojame ant sukučio su aguonų įdaru. Lengvai išplakame kiaušinį su dviem šaukštais vandens bei aptepame šimtalapio viršų.
  7. 6. Po to kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių.
  8. 7. Iškepus viršų pabarstome cukraus pudra. Pjaustome jau atvėsusį. Skanaujame!
Desertinis krekenų sūris - apkepas
(1)