Avižinis trupiniuotis su obuoliais

2024-10-25 Autorius NoriuNiam

Avižinis trupiniuotis su obuoliais
Šis obuolių ir avižų trupiniuotis – šiltas, jaukus ir aromatingas desertas, kuriame minkšti obuoliai susilieja su traškia avižine plutele. Obuoliai, praturtinti cinamono ir šiek tiek rudojo cukraus, iškepa sultingi, o ant jų paskleista avižų ir sviesto masė tampa auksine, kvapnia plutele. Patiekiant su šlakeliu datulių sirupo ir šaltų ledų kamuoliuku, šis desertas įgauna malonų saldumą ir kontrastinį gaivos pojūtį – puikus pasirinkimas rudens ar žiemos vakarams.

Redaktorės Vaidos komentaras - kas gi nemėgsta karšto obuolių pyrago su šaltais ledais. Bet jeigu nesinori ilgai užtrukti virtuvėje kepant pyragą, pasigaminkite šį trupiniuotį. Gamyba paprasta, greita ir visiems įveikiama. Neilgai truks ir galėsite mėgautis gardžiu desertu. 

Ingredientai

    • Obuoliai: 1-2 vnt.
    • Pilno grūdo avižiniai dribsniai: 50 g
    • Miltai: 3 arb. š.
    • Kukurūzų krakmolas: 1 arb. š. (arba bulvių krakmolas)
    • Rudasis cukrus: 2 arb. š. (dėti daugiau norint saldžiau)
    • Cinamonas: 1/2 arb. š.
    • Sviestas: 4 arb. š. (tirpinto) 
    Patiekti:
    • Datulių sirupas
    • Ledai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nulupti ir nedideliais gabaliukais supjaustyti obuolius ir sudėti į dubenį.
  2. 2. Ant obuolių berti cinamono, vos vos rudojo cukraus ir viską išmaišyti.
  3. 3. Kitame dubenėlyje sumaišyti avižas, miltus, cukrų ir tirpintą sviestą.
  4. 4. Obuolius sudėti į nedidelę kepimo formą, ant viršaus paskirstyti avižų masę.
  5. 5. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir dėti kepti apie 30 min.
  6. 6. Patiekti karštą, apšlakstytą datulių sirupu ir pagardinus ledais.