Močiutės sausainiai - skarelės su obuoliais

2024-10-29 Autorius Visko po trupinėlį

Močiutės sausainiai - skarelės su obuoliais
Močiutės „skarelės“ su obuoliais – tai tradicinis receptas, kupinas nostalgiškų prisiminimų ir šilumos. Šie sausainiai su obuoliais skleidžia saldų ir jaukų kvapą, kuris primena vaikystę ir laikus, kai šeima susiburdavo prie stalo. Tešla, paruošta su šaltu margarinu ar sviestu, ir įdarui naudojami obuoliai bei cinamonas suteikia gardų skonį bei aromatą, kurie kviečia mėgautis kiekvienu kąsniu. 

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Margarinas arba sviestas: nors margarinas suteikia trapumo, sviestas praturtina skonį ir suteikia malonų aromatą. Taip pat galima rinktis augalinį sviestą ar aliejų, jei norite sveikesnio varianto.
  • Cukrus ir cinamonas: norint išvengti papildomo cukraus, galite naudoti natūralų saldiklį, pavyzdžiui, steviją arba cinamoną be pridėtinio cukraus.

Patiekalo gaminimo patarimai

Tešlą reikia minkyti tik tiek, kad susidarytų vientisa masė; ilgas minkymas gali lemti kietesnius sausainius. Be to, svarbu šaldyti tešlą – ji tampa lengvesnė formuoti ir nelimpa prie rankų. Kepant sausainius, stebėkite jų spalvą – jie turėtų gražiai pagelsti, bet ne perkepti. 

Ingredientai

    ~30 skaručių:
    • šaltas margarinas: 250 gramų (arba sviestas)
    • grietinė: 200 gramų
    • kiaušiniai: 1 (+1 aptepimui)
    • miltai: kad tešla susiminkytų į gabalą
    • obuoliai (nulupame bei supjaustome skiltelėmis)
    • cukrus + cinamonas (obuolių pabarstymui)
    • cukraus pudra (viršui apibarstyti)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių šaltą margariną sutarkuokite per stambią tarką. Įmuškite kiaušinį, supilkite grietinę, pamaišykite šakute, suberkite miltus. Greitai užminkykite tešlą, kad ši neliptų prie rankų.
  2. 2. Dėkite ją į šaldytuvą bent porai valandų, galite palikti ir per naktį, jeigu niekur neskubate.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet obuolius nulupkite, supjaustykite norimo dydžio skiltelėmis. Apsibarstykite cukraus bei cinamono mišiniu.
  5. 4. Po to iškočiokite tešlą į apskritimą, padalinkite jį į 8-12 lygių dalių - trikampių - "skarelių". Ant platesniojo trikampio - "skarelės" galo dėkite obuolio skiltelę bei dailiai susukite.
  6. 5. Tada sausainiukus dėkite į kepimo skardą ant kepimo popieriaus, aptepkite kiaušinio plakiniu.
  7. 6. Kepkite iki 180-200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol dailiai pagelsta. Mėgaukitės.:)
  8. 7. Santrauka: Močiutės „skarelės“ su obuoliais yra paprastas, tačiau išskirtinio skonio receptas, kuris sugrąžina į vaikystės prisiminimus. Obuolių ir cinamono derinys suteikia sausainiams malonaus aromato, o trapūs krašteliai kaskart tirpsta burnoje.
Citrininė Velykų boba
(3)