Desertas: Panna cotta su medumi ir šilauogėmis

2020-11-18 Autorius San-Zar virtuviniai eksperimentai

Desertas: Panna cotta su medumi ir šilauogėmis
Man panna cotta yra dieviškas desertas. Atrodo valgai ir norisi dar ir dar ir dar... Šio deserto variantų internete galima atrasti begale. Šį kartą gaminau su medumi ir šilauogėmis... Norėčiau visiems jums duoti paragauti, kad suprastumėt kaip skanu, bet teks patiems pasigaminti, nes pas mane jų jau neliko. :)

Ingredientai

    • 35% riebumo grietinėlė: 500 mililitrų
    • pienas: 120 mililitrų
    • medus: 70 gramų
    • vanilės ankštys: 1
    • želatina: 3,5 arbatinio šaukštelio
    • uogos: 1 stiklinės (naudojau šilauoges)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia grietinėlę, pieną, medų ir išilgai perpus perpjautą vanilės ankštį užverdame.
  2. 2. Tada nukeliame nuo viryklės, įmaišome želatiną ir leidžiame pastovėti maždaug dvi minutes.
  3. 3. Ankštį išgriebiame, masę šluotele gerai išmaišome ir supilstome į indelius.
  4. 4. Laikome šaldytuve bent 4 valandas.
  5. 5. Patiekiame su uogomis (aš pasirinkau šilauoges, bet tinka ir kitos mėgstamos) ir skanaujame!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.
Krafinai | Receptas
(5)
Grietininis mėlynių pyragas
(5)
Naminis jogurtas
(7)