Kruasanai iš bemielės, sluoksniuotos tešlos su karamele (rududu)! (Croissants su karamele)

2023-07-08 Autorius WorldRecipes.lt

Kruasanai iš bemielės, sluoksniuotos tešlos su karamele (rududu)! (Croissants su karamele)
Mano asmenine nuomone bandelių atveju yra tokia, kad jeigu jau valgyti tokį gaminį, tai nebent labai labai skanų! Nes visi puikiai žinome, kad juose ganėtinai kalorijų.. Tad aš renkuosi ne bet kokį variantą, bet būtent prancūziškus kruasanus su karamele viduje. Jų skonis tikrai fantastiškas!

Šis mano receptas yra NEREALIAI lengvas! Patariu išmėginti visiems. Tai idealus variantas, kai neturi laiko sukinėtis virtuvėje, bet norisi ko nors labai skanaus arba staiga atvyksta svečiai, o neturi kuo pavaišinti prie kavos. Visiems juk buvo tokių situacijų, ar ne? Tad imkite receptą ir naudokite į sveikatą. Pradedam gamybą! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • bemielė sluoksniuota tešla: 1 pakelio
    • sviestas: 50 gramų
    • rududu: ~100 gramų
    • kiaušiniai: 1

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sluoksniuota tešlą ištraukite iš šaldymo kameros ir palaikykite kambario temperatūroje kaip įmanoma ilgiau, mažiausiai 60 minučių prieš gamybą.
  2. 2. Tada supjaustykite lakštus į trikampius. Galite mėginti iš pradžių daryti stačiakampius, o tuomet juos dalinti įstrižai - gausite trikampius, kurių forma yra ideali kruasanų vyniojimui.
  3. kruasanų tešlos trikampiai
    Reklama
  4. 3. Išsitirpinkite sviestą, jis turi tapti lydytu. Tai galite padaryti net ir mikrobanginėje.
  5. 4. Ištepkite visą trikampį šiuo ištirpusiu sviestu. Trikampio ilgiausioje/storiausioje kraštinėje (priešingoje nei kampas) dėkite nepilną arbatinį šaukštelį rududu (arba galite dėti ir daugiau, jeigu norite ir mėgstate saldžiau!) ir sukite nuo galo link trikampio kampo. Rekomenduoju pažiūrėti video iš YouTube, kurį įkėliau recepto apačioje! Jame rodys kaip teisingai susukti! Žiūrėkit nuo maždaug 02:40 minutės.
  6. 5. Orkaitėje įjunkite 190 laipsnių temperatūrą, kepimo skardą išklokite su kepimo popieriumi, dėkite kruasanus, užlenkite šonus, aptepkite išplaktu kiaušiniu ir dėkite kepti.
  7. kruasanai ištepti kiaušinių prieš kepimą
  8. 6. Kepkite maždaug 12-15 minučių, priklausomai nuo turimos orkaitės ir jos galingumo, tad geriau patys stebėkite ar parudavo ar ne. Jeigu parudavęs - traukite iš orkaitės. Aš šį kartą kepiau net 17 minučių!
  9. iškeptas kruasanas su karamele
  10. 7. Ištrauktus kruasanus apibarstome cukraus pudra ir patiekiame. Lepinamės!
  11. naminiai kruasanai su karamele
  12. 8. Patarimas: Jeigu neturite bemielės tešlos, galite naudoti ir mielinę. Tik man asmeniškai joje šiek tiek jaučiasi mielės, bet manau, kad karamelė "užmuš" tą mielių skonį ir šiuo atveju viskas puikiai pavyks. :)
  13. 9. Rekomendacija: Daugiau kruasanų receptų rasite: Kruasanų receptai.


Asta

Išmėginau šį receptą. Kažkas tobulo ir nepakartojamo!
Atsakyti
Kruasanai iš bemielės, sluoksniuotos tešlos su karamele (rududu)! (Croissants su karamele)