Pačios skaniausios paprastos varškės spurgos su kefyru

2022-02-03 Autorius WorldRecipes.lt

Pačios skaniausios paprastos varškės spurgos su kefyru
Tai tikriausiai vienas iš tų desertų, kurio receptų galima rasti tiek, kiek yra šeimininkių. Išties, nemažai receptų teko išmėginti ir man pačiai. Vieni kardinaliai gali skirtis, kiti gal kiek mažiau. Bet man asmeniškai priimtiniausias yra šis, jos pačios skaniausios. Varškės spurgos visada gausis minkštos, drėgnos ir lengvai formuojamos.

Kas labai bijote padauginti ir mano, kad jausis sodos skonis, galiu nuraminti - tikrai taip nebus. Bet, jeigu norisi, sodą galite pakeisti kepimo, bet tuomet nebebus naudojamas kefyras. 

Aš pati visada varškės spurgas prisiminsiu iš vaikystės. Vos iškeptas, dar šiltas skanaudavome jas užgerdami šviežiu šiltu pienu. Tokie man būdavo tobuliausi pusryčiai arba vakarienė, nieko daugiau nereikėdavo. :)

Ingredientai

    • riebesnė varškė: 400 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • miltai: 220 gramų
    • cukrus: 100 gramų
    • soda: 1 nubraukto arbatinio šaukštelio
    • kefyras (sodos gesinimui)
    • degtinė: 1 arbatinio šaukštelio
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia varškę gerai ištriname su cukrumi ir kiaušiniais.
  2. 2. Miltus sumaišome su soda ir sudedame į varškės masę.
  3. 3. Ten pat supilame degtinę ir viską gerai išmaišome.
  4. 4. Rankas šiek tiek patepame aliejumi ir iš masės suformuojame nedidelius rutuliukus.
  5. 5. Paruoštus rutuliukus metame į gerai įkaitusį aliejų ir kepame apversdami vis kitą pusę. Kepimo laikas priklausys nuo spurgų didumo, kepimo intensyvumo ir ugnies stiprumo... Bet galima orientuotis, kad spurgos yra iškepę, kai jos gražiai įrus.
  6. 6. Iškepusias nusausiname popieriniais rankšluosčiais, pabarstome/apvoliojame cukraus pudroje ir skanaujame!
  7. varškės spurgos su soda ir kefyru
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau varškės spurgų receptų rasite: Varškė spurgų receptai.

Daiva

Rašot,miltus sumaišome su soda ir dedame į varškę,o tai kur kefyras ir kiek,jeigu jau skelbiate receptus,tai rašykite viską tiksliai
Atsakyti

Sigita

Visada vengiu komentuoti, nes nesu toji kulinarė gurmanė neatsitraukianti nuo puodų. Bet šį kartą DIDEDIS ačiū už šį nuostabų receptą. Jis TIESIOG TOBULAS! Kaip autorė rašė, lengvai formuojami, greitai, patogiai, skaniai ir visaip kaip.
Atsakyti