Varškinės barankytės su uogomis

2023-11-27 Autorius Kviečiu į virtuvę

Varškinės barankytės su uogomis
Itin purios, minkštos ir be galo skanios barankytės su uogomis. Jau ne kartą esu sakiusi, kad varškė kepiniuose daro stebuklus. Tad mėgstu ir dažnai kepu, ką nors su varške. Net paprasčiausią pyragą ar keksą ji sukuria be galo skanius. Jos kaip ir kepiniuose nesijaučia, bet varškė paslapčia atlieka itin svarbų darbą. Tiesiog kepiniai gaunasi purūs ir minkšti. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 200 gramų
    • sviestas: 100 gramų
    • varškė: 200 gramų
    • miltai: 200 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • uogos: 1 saujos (man labiau patinka šilauogės arba mėlynės)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinius išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė pabals ir patrigubės.
  2. 2. Tada sviestą ištirpinkite ir jau šiek tiek pravėsusį supilkite į kiaušinio plakinį.
  3. Reklama
  4. 3. Suberkite varškę ir gerai išmaišykite.
  5. 4. Tuomet įsijokite miltus su kepimo milteliais.
  6. 5. Suberkite uogas ir masę gerai išmaišykite.
  7. 6. Įkaitinkite elektrinę barankų kepimo keptuvę.
  8. 7. Dėkite po nepilną šaukštą tešlos. Kepkite, kol iškeps ir barankytės gražiai paruduos. Skanaukite!