Vafliai su varške ir mėlynėmis

2024-04-01 Autorius WorldRecipes.lt

Vafliai su varške ir mėlynėmis
Visai neseniai buvo tarptautinė vaflių diena, tad kiek vėluoju su šiuo receptu, bet tikriausiai vaflių niekada per daug nebūna. Ypatingai tai skanieji vafliai su varške, kefyru, ryžių miltais ir dar pagardinti mėlynėmis. Šiam receptui kuo idealiau tinka ir šaldytos uogos. Tokie receptai puikiai padeda sunaudoti vienas iš paskutinių šaldiklio atsargų, prieš artėjant vasarai ir pradedant kaupti naujas.

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 10-12 vaflių.

Ingredientai

    • varškė: 200 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • kefyras: 150 mililitrų
    • tirpintas sviestas: 3 valgomųjų šaukštų
    • ryžių miltai: 5 valgomųjų šaukštų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • mėlynės: 2 saujų (tinka ir šaldytos)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinius išsukite su cukrumi ir vanilinu, kol masė pabals bei patrigubės.
  2. 2. Tada supilkite tirpintą sviestą, kefyrą.
  3. Reklama
  4. 3. Varškę lengvai pertrinkite šakute ir įmaišykite į vaflių tešlą.
  5. 4. Tuomet suberkite ryžių miltus ir kepimo miltelius. Gerai išmaišykite.
  6. 5. Suberkite mėlynes ir dar vieną kartą atsargiai permaišykite.
  7. 6. Kepkite gerai įkaitintoje elektrinėje vaflių keptuvėje, kol vafliai iškepa bei gražiai apskrunda.
  8. 7. Mes šį kartą pasirinkome patiekti su bananu, šaldytomis mėlynėmis ir avietėmis. Vaflius dar apibarsčius kokoso drožlėmis. Bet tai nėra būtina. Skanaus!
Cukruoti riestainiai
(6)