Biskvitiniai grybukai ir voveraitės - nuo šil gaminsite tik šitaip!

2019-12-19 Autorius Rasos virtuvės užrašai

Biskvitiniai grybukai ir voveraitės - nuo šil gaminsite tik šitaip!
Šiandien prikepiau tokių samanotų grybukų bei voveraičių. Gavosi labai purūs, minkštučiai ir itin gardūs!

Aš pati puošybai glaisto naudoju ganėtinai mažai, būna taip kad ir nespėju papuošti, nes būna viskas suvalgyta. Šįkart turėjau šiek tiek špinatinio biskvito, tai uždėjau trupinių ant kepurėlių, mano vaikams tie trupinukai nerealiai patiko. Pasigaminkite ir Jūs ir pasilepinkite!

Ingredientai

    Tešlai:
    Kotelių papuošimui:
    • kiaušinių baltymai: 1
    • cukraus pudra: ~250-300 gramų
    • citrinos rūgštis: žiupsnelio
    • aguonos
    Arba kotelius galima papuošti:
    • baltas šokoladas
    • aguonos
    Kepurėlių papuošimui:
    • pieniškas šokoladas: 100 gramų
    • aliejus: 1 arbatinio šaukštelio
    • špinatinio biskvito trupiniai (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia cukrų bei vanilinį cukrų išplakame su grietine, ir po vieną, kas kartą perpladamos įmušame kiaušinius.
  2. 2. Tada sudedame kartu persijotus miltus su kepimo milteliais ir gerai išmaišome (miltų geriau nepadauginame, jei pridėsime per daug miltų grybukai - voveraitės iškeps kiek kietoki).
  3. Reklama
  4. 3. Paskui supilame ištirpintą ir šiek tiek pravėsusį sviestą, ir viską gerai išmaišome. Tešla turi gautis riebios grietinės konsistencijos.
  5. 4. Kepame specialioje keptuvėje ant dujinės viryklės. Keptuvę gerai įkaitiname iš abiejų pusių, tada atidarome ir patepame aliejumi.
  6. biskvitinių grybukų ir voveraičių keptuvė
  7. 5. Tešlą sudedame į konditerinį maišelį (man pačiai taip daug patogiau ir greičiau, nei su šaukšteliu) ir išspaudžiame į keptuvės įdubas. Uždarome keptuvę ir apverčiame kita puse, bet rankenėlių nespaudžiame - sausainiai išeis puresni.
  8. 6. Kepame ant vidutinio kaitrumo ugnies maždaug 7-8 minutes, kas 2 minutes vis apverčiame keptuvę, kol grybukai - voveraitės pasidarys rusvos spalvos.
  9. 7. Iškepusius grybukus - voveraites atvėsiname ir papuošiame, kaip tik Jums norisi, aišku galite valgyti iškart, jie labai gardūs ir visai nepapuošti.
  10. 8. Geriausia papuošti ką tik atvėsusius, o ne už dienos.
  11. 9. Jie išlieka minkšti jeigu laikysite juos sandariai dėžutėje arba maišelyje. Jeigu laikysite lėkštėje, pradeda kietėti po poros dienų.
  12. 10. Pirmiausia pagaminame baltą glajų. Baltymą išsukame šaukštu su cukraus pudra bei citrinos rūgštimi, kol pasidaro tiršta balta masė.
  13. 11. Glajus turi gautis tirštas bei nekristi nuo šaukšto.
  14. 12. Grybuko kotuką merkiame arba aptepame glazūra, patį galiuką apibarstome aguonomis ir pastatome džiūti.
  15. 13. Nudžiūvus kotukams dažome kepurėles.
  16. 14. Šokoladą ištirpiname įstačius dubenį su šokoladu į puodą su verdančiu vandeniu, paskui įpilame aliejaus, kad kepurėlės labiau blizgėtų ir būtų minkštesnės, šokoladas netrupėtų, ir išmaišome. Kepurėlės merkiame į šokoladą (ant viršaus užberiame biskvito trupinių) ir pastatome džiūti. Lepinamės!
  17. 15. Rekomendacija: Daugiau grybukų receptų rasite: Grybukai.
Biskvitiniai grybukai ir voveraitės - nuo šil gaminsite tik šitaip!
Biskvitiniai grybukai ir voveraitės - nuo šil gaminsite tik šitaip!
Biskvitiniai grybukai ir voveraitės - nuo šil gaminsite tik šitaip!
Recepto autorius Rasos virtuvės užrašai

Saulė

O kodėl niekas nepasako kad kotų puošimui prie baltymo ir pudros reikia krakmolo? N kartu daryta tik su baltymu ir pudra ir citr.rugštim . Gaunasi š . Niekada nebedėsių citr.rugšt. o tik baltyma cukr.pudra ir šiek tiek krakmolo nerealus papuošimas gaunasi
Atsakyti

Mindaugas

Jokio krakmolo nededu , kuo puikiaisiai gaunasi kiaušinio baltymas , cukraus pudra , citrinos rūgštelė. P.s. maišyti eikia rankomis , ne mikseriu.

LIUTAURAS

Skanumelis.Primena vaikyste.
Atsakyti