Desertiniai obuolių krepšeliai su varškės įdaru

2023-10-09 Autorius WorldRecipes.lt

Desertiniai obuolių krepšeliai su varškės įdaru
Šiandien noriu pasidalinti savo labai pamėgtais desertiniais krepšeliais su obuoliais. Kai tik turiu obuolių visada stengiuosi jų pagaminti savo šeimai, kad palepinti. Jie taip pat puikiai tinka ir įvairiausioms šventėms patiekti ant saldaus stalo. Labai rekomenduoju pasigaminti ir Jums. Tad pradedam jau dabar!

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 12 desertinių krepšelių.

Ingredientai

    • miltų: 1 stiklinės
    • sviesto: 100 gramų
    • cukraus: 4 valgomųjų šaukštų
    • grietinės: 150 gramų
    • varškės: 200 gramų
    • kiaušinių: 1
    • obuolių: 2
    • vanilinio pudingo: 1 pakelio (naudoju "Dr. Oetker")
    • manų kruopų: 2 valgomųjų šaukštų
    • vanilinio cukraus: 2 valgomųjų šaukštų
    • citrinos sulčių
    • cinamono
    • migdolų lapelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia tešlai išminkykite miltus su puse cukraus ir šaltu sviestu.
  2. 2. Tada įdėkite žiupsnelį druskos ir du šaukštus grietinės.
  3. 3. Formeles patepkite riebalais, išklokite tešla ir dėkite į šaldytuvą.
  4. 4. Įdarui sutrinkite varškę su likusiu cukrumi, vaniliniu cukrumi, kiaušiniu ir 100 gramu grietinės.
  5. 5. Įmaišykite manų kruopas ir vanilinį pudingą.
  6. 6. Obuolius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Apšlakstykite citrinos sultimis, trupučiu cukraus ir cinamonu.
  7. 7. Į krepšelius dėkite įdarą, ant viršaus obuolius ir pabarstykite migdolų plokštelėmis.
  8. 8. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-30 minučių. Skanaukite!
Desertas: Varškės pudingas
(6)
Mielinė boba su rūgpieniu
(3)