Nekepti sausainių pagrindo pyragėliai su rikotos ir grietinėlės kremu

2024-04-17 Autorius WorldRecipes.lt

Nekepti sausainių pagrindo pyragėliai su rikotos ir grietinėlės kremu
Kai pamačiau šį receptą viename žurnale, tai iškart užsinorėjau išmėginti, nes be galo skaniai atrodė. Todėl tai ir padariau. Laiko užėmė daugiau šiek tiek daugiau nei iš pradžių tikėjausi, bet gavosi labai skanus nekeptas desertas prie kavos, kurį tikrai rekomenduoju išmėginti ir Jums. Tas rikotos ir grietinėlės kremas tikrai fantastiškas. :)

Beje, jeigu glaistą ruošite iš granatų sulčių, jas galima pasidaryti šviežius granatų grūdelius šaukštu pertrinant per sietelį.

Ingredientai

    Pagrindui:
    Rikotos kremui:
    • rikotos sūris: 125 mililitrų
    • plakta grietinėlė: 125 mililitrų
    • cukrus: 2 šaukštų
    • vanilės ankštys: ketvirtadalio (arba 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus)
    • želatina: 1 arbatinio šaukštelio
    Glaistui:
    • spanguolių sultys: 4 šaukštų (galima keisti granatų sultimis)
    • cukrus: 1 šaukšto
    • krakmolas: 0,5 šaukšto
    • citrinos sultys: 0,5 šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pagrindui sausainius sutrupiname bei sumaišome su keliais šaukštais pieno, kol gausis maždaug plastilino konsistencijos masė, ją gerai sumaišome, pertriname šaukštu, kad neliktų sausainių gabalėlių.
  2. 2. Drėgnu kepimo popieriumi išklojame formeles (aš pati į keksiukų kepimo formą dėjau popierines keksiukų formeles), dedame sausainių masę bei tolygiai paskirstome.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet paruošiame rikotos kremą. Želatiną išbrinkiname 2-uose šaukštuose vandens.
  5. 4. Grietinėlę išplakame iki standumo bei sumaišome su rikotos sūriu, cukrumi ir išskustomis vanilės ankšties sėklomis (arba vaniliniu cukrumi). Išplakame iki labai purios konsistencijos.
  6. 5. Nuo išbrinkusios želatinos, jeigu yra, pašaliname vandens perteklių.
  7. 6. Želatiną ištirpiname verdančio vandens vonelėje, supilame į rikotos kremą bei gerai išmaišome.
  8. 7. Šitaip paruoštą kremą dedame ant sausainių masės, išlyginame paviršių bei dedame į šaldytuvą sustingti (bent jau 2 valandoms, o dar idealiau per visą naktį).
  9. 8. Spanguolių glaistą ruošiame, kai pyragėliai jau sustingę. Sultis sumaišome su cukrumi, krakmolu bei citrinos sultimis.
  10. 9. Tada šį mišinį kaitiname ant mažos ugnies, kol gausis klampus bei skaidrus glajus, jį nuimame nuo ugnies ir šiek tiek atvėsiname.
  11. 10. Sustingusius pyragėlius išimame iš formelių bei dar šiltu glajumi gražiai aptepame jų viršų. Skanaujame!