Tinginio pyragaičiai be kondensuoto pieno

2020-04-06 Autorius Rasos virtuvės užrašai

Tinginio pyragaičiai be kondensuoto pieno
Noriu jums visiems pasiūlysiu gabaliuką tinginio! :) Vietoje didelio pyrago pagaminame štai tokių pyragaičių. Jie ganėtinai paprastai pagaminami, bet labai gražūs ir labai labai gardūs!

Kas nesate gaminę tinginio be kondensuoto pieno - rekomenduoju išbandyti. Man pačiai asmeniškai "Tinginys" be kondensuoto pieno net labiau patinka, nes tuomet jis būna nelimpantis, tvirtas ir ne pernelyg saldus, nes cukrų galite reguliuoti pagal save.

O kad padaryti štai tokius pyragaičius jums prireiks įvairių silikoninių formelių.

Ingredientai

    • paprasti sausainiai ("Selga" arba "Gaidelis": 700 gramų (4 pakelių)
    • graikiniai riešutai (nėra būtina)
    • sviestas: 150 gramų
    • pienas: 180 gramų
    • cukrus: ~50-70 gramų (saldumą galima reguliuoti pagal savo skonį)
    • kakava: 35 gramų
    • vanilės esencija: 1 arbatinio šaukštelio
    • baltas šokoladas: ~150-200 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių šokoladą sulaužome kuo smulkesniais gabaliukais ir išlydome karšto vandens vonelėje.
  2. 2. Tuomet lydytu šokoladu ištepame formelių dugną ir pastatome, kad truputį sustingtų.
  3. Reklama
  4. 3. Sausainius smulkiai sulaužome ir sumaišome su susmulkintais riešutais.
  5. 4. Patarimas: Video galite matyti kaip aš laužau sausainius įvairiems tortams, desertams ir pyragams. Šiuo būdu galima juos sutraiškyti kur kas greičiau iki norimo dydžio - paliekant sausainių gabaliukų arba visai iki trupinių (priklausomai ką gaminu).
  6. 5. Puode išlydome sviestą, tuomet pilame pieną, cukrų, kakavą ir vanilės esenciją.
  7. 6. Viską gerai išmaišome iki kol užvirs. Paverdame maždaug porą minučių, kol masė sutirštės.
  8. 7. Masę pilame ant sausainių su riešutais ir gerai išmaišome, kad viskas pasidengtų kakavine mase.
  9. 8. Gautą masę atvėsiname.
  10. 9. Po to sausainių ir riešutų mišinį sudedame į formeles, išlyginame ir lengvai paspaudžiame, kad priliptų prie šokolado ir neliktų oro tarpų.
  11. 10. Formeles uždengiame maistine plėvele, kad neprisigertų nepageidaujamų kvapų arba drėgmės.
  12. 11. Dedame viską sustingti į šaldytuvą maždaug porai valandų. Jeigu turite kantrybės galite palaikyti ir ilgiau, bus dar tvirtesnis. Aš pati laikiau šaldytuve per visą naktį. Pasilepinam!
  13. tinginio pyragaičiai
  14. 12. Rekomendacija: Daugiau pyragaičių receptų rasite: Pyragaičiai.
  15. tinginys be kondensuoto pieno
Tinginio pyragaičiai be kondensuoto pieno
Recepto autorius Rasos virtuvės užrašai
Plikyti riestainiai pagal Iną
(2)