Šokoladinis lavos pyragėlis

2023-08-20 Autorius WorldRecipes.lt

Šokoladinis lavos pyragėlis
Visi mėgstantys šokoladą tikriausiai jau žino, koks skanus šis lavos desertukas - pyragėlis skystu vidumi. O kas dar nemėginote, tai šiandien yra puiki diena tai padaryti, nes desertas tikrai labai skanus. Vienintelis tikrai ginčytinas klausimas - kiek gi laiko ir iki kokios konsistencijos reikia kepti? Šių pyragėlių pagrindinė mintis tokia - kadangi į tešlą dedamas labai nedidelis kiekis miltų, iš išorės jie labai gražiai apkepa, o viduje turi likti skysti, tai yra primenantys karštą šokoladą. Aš savo pyragėlius kepiau lygiai 10 minučių. Originaliame recepte juos rekomenduojama kepti 8 minutes, bet yra kepančių ir dar trumpiau - iš savo draugių girdėjau, kaip jų pyragėliai ištižo svečių akivaizdoje arba tešla viduje netgi nesušilo... Žodžiu, aš balsuoju už tai, kad kepti 10 minučių ir jaustis saugiai. :)

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 2 pyragėliai.

Ingredientai

    • juodo šokolado: 60 gramų
    • sviesto: 100 gramų
    • kiaušinių: 1 (+1 trynio)
    • miltų: 1,5 valgomojo šaukšto
    • cukraus: 2 valgomųjų šaukštų
    • čili, kajeno, kvapiųjų pipirų: žiupsnelio
    • cinamono
    • kakavos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia dubenėlyje, įstatytame į karšto vandens vonelę, ištirpinkite šokoladą ir sviestą.
  2. 2. Tada kiaušinį ir trynį išplakite su cukrumi.
  3. Reklama
  4. 3. Kiek pravėsintą šokoladą supilkite į trynius, įmaišykite prieskonius ir miltus.
  5. 4. Nedidelius keraminius kepimo indelius ištepkite sviestu ir pabarstykite kakava.
  6. 5. Supilkite tešlą ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 10 minučių.
  7. 6. Išverskite iškeptus pyragėlius į lėkštes.
  8. 7. Patiekite su ledais, plakta grietinėle, uogų padažu ar kuo tik jums skanu. Galima patiekti ir vienus. Skanaus!
Šokoladinis lavos pyragėlis
Briuselio vafliai su alumi
(2)
Austriškas štrudelis su varške ir razinomis
(28)