Karštas šokoladas su grietinėle, pienu ir rudu cukrumi

2024-06-10 Autorius WorldRecipes.lt

Karštas šokoladas su grietinėle, pienu ir rudu cukrumi
Šiandien noriu pasidalinti nuostabiu karšto šokolado receptu, kurį ilgai tobulinau, siekdama surasti tobulą skonio ir tekstūros balansą. Karštas šokoladas yra ne tik skanus gėrimas, bet ir naudingas mūsų organizmui, ypač dėl pagrindinio ingrediento – juodojo šokolado. Juodasis šokoladas yra turtingas antioksidantais, kurie padeda kovoti su laisvaisiais radikalais ir stiprina imuninę sistemą. Be to, jame yra flavonoidų, kurie gerina kraujo apytaką ir gali padėti sumažinti kraujospūdį.

Alternatyvūs ingredientai taip pat gali suteikti karštam šokoladui įdomių skonio niuansų. Pavyzdžiui, vietoje karvės pieno galite naudoti migdolų, kokosų ar avižų pieną, kurie suteiks gėrimui subtilų riešutų arba egzotišką skonį. Grietinėlę galima pakeisti kokosų kremu, kuris suteiks švelnią tekstūrą ir tropinį akcentą.

Ingredientai

    • juodo šokolado: 200 gramų
    • 35% riebumo grietinėlės: 200 mililitrų
    • pieno: 400 mililitrų
    • rudo cukraus: 2 valgomųjų šaukštų
    • vanilinio cukraus: 1 arbatinio šaukštelio
    • cinamono
    • druskos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje pieną su grietinėle užkaitinkite beveik iki virimo.
  2. 2. Tada suberkite rudą cukrų ir šokoladą, sulaužytą gabaliukais.
  3. Reklama
  4. 3. Pagardinkite vanilinu, cinamonu ir druska.
  5. 4. Sukite šluotele ir kaitinkite, kol šokoladas ištirpsta.
  6. 5. Supilkite į mažus puodelius ir patiekite. Skanaukite!