Ausytės - žagarėliai su kefyru

2020-03-21 Autorius Skanūs kąsneliai

Ausytės - žagarėliai su kefyru
Seniau visada gamindavau žagarėlius be kefyro (taip išmokau iš močiutės). Bet jau ganėtinai seniai gaminu tik su kefyru, su jais rezultatas tiesiog stulbinantis!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • miltai: 500 gramų
    • riebus kefyras: 200 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • cukrus: 100 gramų
    • soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kefyrą sumaišome su soda, cukrumi bei kiaušiniu.
  2. 2. Iš lėto maišant suberiame miltus, kol gausime labai klampią minkomą tešlą. Nepadauginame miltų, tešla turi gautis lipnoka.
  3. Reklama
  4. 3. Tešlą paliekame maždaug 60 minučių šaltai išbrinkti.
  5. 4. Po to ant gausiai miltuoto paviršiaus iškočiojame maždaug 1 centimetro lakštą ir formuojame ausytes.
  6. 5. Kepame karštame aliejuje (maždaug 160 laipsnių), kol abi pusės taps auksinės. Lepinamės!
  7. 6. Pastebėjimas: YouTube radau panašų žagarėlių receptą, kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.


Valentina Aš tokius žagarėlius kepu labai dažnai. Tik nededu kiaušinių ir druskos.

Mano receptas. Kefyras, soda, miltai, citrinos žievelė, cukrus ir jei mėgstate razinos.
Atsakyti

Alma

Gerai supratau šaltai palikti? Ne šiltai?
Atsakyti

Aldona

Čia reikia kad miltai išbrinktu tai palikti kambario temperatūroj.

Aldona

Kambario temperatūroj.
Atsakyti

Aldona

Įdomu, kad nei cukraus,nei cukraus pudros žagarėliams nereikia.
Atsakyti

Andrė

A skaityt nemoki....

Aurelija

labai geras ir pasiteisinęs receptas, kefyras tikrai praverčia.
Atsakyti
Ausytės - žagarėliai su kefyru
Obuolių trupiniuotis
(7)
Šokoladinis pyragaitis su putėsiais
(1)
Keto varškės apkepas
(8)
Sūrio pyragas keksiukų formelėse
(1)