Tikriausiai savo gyvenime dar nesutikau žmogaus, kuris nemėgtų varškės apkepo. Ar tai būdavo dar mažas vaikas, ar jau senokai subrendęs bei suaugęs - gabaliuko varškės apkepo neatsisako nei vienas. Tai toks… šiek tiek nostalgiškas patiekalas pačia geriausia įmanoma prasme.
Kažkada itin ilgai ir kantriai eksperimentavau, kol susiradau receptą tokio varškės apkepo, apie kurį visais laikais svajojau. Pačio puriausio, minkšto ir tirpstančio burnoje. Tokio… lengvo tarsi debesėlis. Tokio, kurio tiesiog atsivalgyti yra neįmanoma. Tikrai ne vieną ir ne du kartus, iki to sėkmingo karto, buvau labai nusivylusi, nusiminusi ir net šiek tiek praradusi viltį. Juk niekas nemėgsta kieto ir/ar sauso varškės apkepo. Arba toks, kurį, išėmus iš orkaitės, per kelias akimirkas sukrenta ir patampa tarsi storu blynu.
Trumpai tariant, aš vis ieškojau ir ieškojau. Ieškojau pačio tobuliausio varškės apkepo recepto ir vieną dieną, prieš kelis metus, jį atradau. Tai būtent šis receptas. Pačio tobuliausio mano asmeniškai kada ragauto varškės apkepo receptas.
Svarbiausios puraus ir minkšto varškės apkepo paslaptys, kurias Jums verta žinoti, yra paprastos, bet itin svarbios:
- pirmiausia, visada atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus visada išplakame iki labai standžių putų ir įmaišome į tešlą, jau prieš pat įdėdami indą į orkaitę.
- antra taisyklė, niekada negailime kelių minučių savo laiko ir pasistengiame varškę pertrinti iki visiškai vientisos konsistencijos. Tokios, kad neliktų nei vieno varškės gumuliuko.
Tokie geri receptai verti ne vieno kartojimo, pažadu.
Varškės apkepo skonis: 11/10. Nesu niekur kitur valgiusi skanesnio varškės apkepo, tikrai!