Keptuvėje kepti obuoliai bemielėje tešloje

2023-09-27 Autorius WorldRecipes.lt

Keptuvėje kepti obuoliai bemielėje tešloje
Ar jums kada yra kilusi tokia mintis, kad kepiniuose su obuoliais trūksta pačių obuolių? :) Šis keptų obuolių tešloje (aš tešlą ruošiu be mielių) receptas yra visiems tiems, kuriems obuolių niekada negana. Labai paprasta, greita ir itin skanu. Rekomenduoju pasigaminti jau šiandien, nieko ilgai nelaukiant. Tad pradedam jau dabar!

Ingredientai

    • obuoliai: 2 (didelių)
    • kiaušiniai: 1 (didelio)
    • miltai: 2 stiklinių
    • pienas: 1 stiklinės
    • cukrus: 100 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • cinamonas: žiupsnelio
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • miltai: trupučio (obuolių pavoliojimui)
    • aliejus: kepimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje obuolius nulupkite, supjaustykite griežinėliais bei išpjaukite viduriukus.
  2. 2. Tuomet kiaušinį išplakite su cukrumi, pienu bei vanile.
  3. Reklama
  4. 3. Suberkite miltus, druską, cinamoną bei kepimo miltelius. Gerai išmaišykite.
  5. 4. Tada obuolius pavoliokite miltuose, po to pamerkite į tešlą bei kepkite gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.
  6. 5. Nusunkite nereikalingų riebalų perteklių bei skanaukite.
  7. 6. Pastebėjimas: Gardūs tiek karšti, tiek atvėsę.
Keptuvėje kepti obuoliai bemielėje tešloje

Aldona

Atrodo tai labai skaniai, būtinai išmėginsiu. :)
Atsakyti
Pats skaniausias tiramisu su grietinėle
(8)
Senovinis naminis trapus skruzdėlynas
(36)