Labai mėgstu fotografuoti įvairius užkandžius ir desertus, kai nereikia niekur skubėti, nors įprastai alkana šeimyna negali palaukti ir reikia skubėti, kad maistas neatvėstų.
Kartais matosi, kad tai stipriai atsiliepia nuotraukų kokybei, kompozicijoms… bet vis tiek fotografuoti maistą man tikrai itin patinka.
O Jūs ar patys mėgstate fotografuoti maistą? Kaip sukatės tokiose situacijose?
Manau, kad šio deserto pristatyti nereikia… Tiramisu - Itališka nuodėmė, tokia paprasta, elegantiška bei labai maloniai nuteikianti gomurį…. Dar nepažįstu nei vieno žmogaus žmogaus, kuris nemėgtų tiramisu :)
Paprastai tiramisu gaminu su žaliais kiaušiniais (atskirai išplakdama trynius ir baltymus) arba be kiaušinių, niekad nebuvau bandžiusi tiramisu su zabaglione kremu.
Gamindamos tiramisu rinkitės šviežius bei aukštos kokybės kiaušinius. Pas mane pačią švieži kaimiški kiaušiniai, nuo kurių
kremas gavosi gelsvos spalvos.
Desertą galima gaminti norimoje formoje - apvalioje, keturkampėje arba stačiakampėje. Galite kloti du arba tris sluoksnius. Aš pati gaminau apvalioje stiklinėje formoje, kad matytųsi, kaip tiramisu yra susluoksniuotas :)
Tiramisu šį kartą gaminau mažesnėje formoje (20 centimetrų), tad liko keletas sausainių ir šiek tiek kremo (originale buvo naudojama 24 centimetrų apvali forma), kurį sunaudosiu kitam desertui. Šis kremas idealiai tinka
nekeptam tortui su braškėmis.
As
Atsakyti