Naminiai mieliniai kūčiukai su sviestu

2023-11-28 Autorius WorldRecipes.lt

Naminiai mieliniai kūčiukai su sviestu
Šiandien noriu parodyti Jums kaip aš jau daug metų gaminu mielinius kūčiukus su sviestu savo namuose. Man šis receptas yra pats geriausias ir niekada nenuviliantis. Esu tikra, kad nenuvils ir Jūsų, nes jiems prireiks pačių paprasčiausių ingredientų, kuriuos tikriausiai iškart surasite savo virtuvėje, o jei ne, tai artimiausioje parduotuvėje tai tikrai. Tokius kūčiukus sugebės paruošti kiekvienas, net ir pats didžiausias virtuvės naujokas. Tad imkite šį receptą ir gaminkite jau šiandien! 

Ingredientai

    • miltai: 500 gramų (+ šaukšto, kito kočiojimui)
    • vanduo: 200 mililitrų
    • cukrus: 1 stiklinės
    • minkštas sviestas: 50 gramų (arba augalinio aliejaus - 5 šaukštų, pagal tradicijas naudojamas aliejus)
    • mielės: 50 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • aguonos: ~1 saujos (arba pagal skonį)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į šiltą vandenį sutrupinkite mieles bei gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  2. 2. Sudėkite minkštą sviestą arba pilkite aliejų, jei naudosite jį, berkite druską ir cukrų.
  3. Reklama
  4. 3. Viską ištrinkite, berkite aguonas bei po truputį įmaišykite miltus.
  5. 4. Tuomet pradėkite minkyti rankomis. Išminkytą tešlą dėkite į indą, uždenkite drobiniu rankšluostėliu bei palikite šiltai pakilti.
  6. 5. Kai jau tešla pakyla, ją perminkykite, imkite gabaliuką bei rankomis formuokite ilgas apvalias juosteles, kurias po to supjaustykite norimais gabaliukais.
  7. 6. Supjaustytus apvoliokite miltuose, dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą bei kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių. Mėgaukitės!

L

Per daug cukraus ir nereikia supjausčius apmiltuoti, prastas receptas.
Atsakyti

Močiutė Ona

Ar bandėt? o miltai nubyrės.

Griežlė

Pagal liaudišką receptą kūčiukuose negali būti jokio pieno ir sviesto. Tik vanduo, mielės, druska, aguonos, cukrus ir miltai. Gaunasi tobuli: ilgai nesensta ir minkšti, jei laikome uždarame inde.
Atsakyti

Regina

Labai lengva formuoti mėsmalės pagalba. Naudoju sausainiams daryti formeles. Belieka tik supjaustyti ir orkaitėn.
Atsakyti

undefined

Kodėl reikia volioti miltuose, niekad nevolioju
Atsakyti
Pipiriniai meduoliai - be galo aromatingi ir labai primena grybukus!
(1)