Desertas: Kepti obuolių žiedai tešloje

2020-08-28 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Desertas: Kepti obuolių žiedai tešloje
Tai nuostabus desertas, kai norisi palepinti save ar vaikus, ar tiesiog užsukusius svečius. Gaunasi tarsi, minkštos spurgos su gaivia obuolio rūgštele viduje. Jei tik turite obuolių, tai pats laikas išsikepti jų tešloje.  

Ingredientai

    • obuoliai: 3
    • miltai: 2 stiklinių
    • kefyras: 1 stiklinės
    • kiaušiniai: 1
    • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnio
    • aliejus (kepimui)
    • cukraus pudra: pagal poreikį (spurgyčių apibarstymui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinį išsukite su cukrumi, cinamonu, druska bei vaniliniu cukrumi.
  2. 2. Tada supilkite kefyrą ir masę gerai išmaišykite.
  3. Reklama
  4. 3. Suberkite miltus bei kepimo miltelius. Tešla gausis tiršta.
  5. 4. Įkaitinkite aliejų.
  6. 5. Obuolius nulupkite ir išpjaukite sėklalizdžius.
  7. 6. Obuolius supjaustykite žiedais.
  8. 7. Po vieną merkite į tešlą ir dėkite kepti į aliejų.
  9. 8. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
  10. 9. Iškeptas obuolių spurgas, sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų nereikalingas aliejaus perteklius.
  11. 10. Pabarstykite cukraus pudra ir lepinkitės!
  12. 11. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.
Eklerai su karamelės ir aguonų kremu
(1)