Obuoliniai tešlainiai - bandelės

2024-06-03 Autorius WorldRecipes.lt

Obuoliniai tešlainiai - bandelės
Jau tikrai labai seniai kepu tokius obuolinius tešlainius - bandeles! Bet vis neprisiversdavau pasidalinti receptu su Jumis visais. Ir net nežinau kodėl. Tikrai itin gardūs. Mūsų šeimai net skanesni už daugelį obuolių pyragų. Gaunasi puručiai, aromatingi, tikrai obuoliniai, ir dar drėgni... Svarbu, kad be galo gardu ir lengvai paruošiama, neprireikia jokių įmantrių ingredientų. Būtinai pamėginkite! :)

Ingredientai

    • obuoliai: 600 gramų
    • citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 150 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • grietinėlė: 2 valgomųjų šaukštų (galite pakeisti pienu)
    • aliejus: 125 mililitrų
    • miltai: 250 gramų
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių obuolius nuplauname, nulupame bei supjaustome smulkiais kubeliais.
  2. 2. Užpilame citrinos sulčių bei išmaišome. Aš dar pati šį kartą įtarkavau citrinos žievelės, man ji taip kvepia, kad negaliu atsispirti, bet tai nėra būtina.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet kitame dubenyje išplakame kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų, grietinėlę, aliejų ir druską.
  5. 4. Miltus sumaišome su kepimo milteliais bei suberiame į kiaušinių masę.
  6. 5. Jeigu tešla atrodo per skysta, įberiame dar šiek tiek miltų.
  7. 6. Tada supilame supjaustytus obuolius bei išmaišome.
  8. 7. Po to tešlą dedame šaukto pagalba ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
  9. 8. Kepame iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių, kol gražiai paruduos.
  10. 9. Patiekiame ir skanaujame!
Obuoliniai tešlainiai - bandelės
Jogurtiniai vafliai su džiovintomis mėtomis
(4)
Snikersinis tinginys
(14)