Šis pyragas (Velykų boba) su varške ir razinomis - toks nuostabus, kad tinkamas ne tik Velykoms, galite bet kokia proga kepti. Drėgnas, maistingas, kvapnus bei be abejo gardus!
1. Iš pradžių kiaušinius išplakame su cukraus pudra, įpjaustome citrinos žievelę, sudedame grietinę, varškę (jei naudojama biri, sausa - permalame), minkštą sviestą, razinas bei viską labai gerai išmaišome.
2. Suberiame miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
3. Tuomet viską gerai išmaišome, supilame į riebalais išteptą bei džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą.
4. Kepame iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių (ar jau iškepė, patikriname įsmeigdamos medinį iešmelį į storiausią vietą - jeigu ištraukus jis neapsivėlęs tešla, vadinasi iškepė).
5. Tada atvėsintą "bobą" galite apipilti lydytu šokoladu arba baltu glajumi, sumaišyti cukraus pudrą su vandeniu ir citrinos sultimis.