Kiauliena troškinta aluje, su morkomis

2024-02-02 Autorius WorldRecipes.lt

Kiauliena troškinta aluje, su morkomis
Ar mėgstate gaminti įvairiausius troškinius? Aš asmeniškai tikrai labai mėgstu ir man jie patinka. Ir jei pamatau internete kokį įdomesnį variantą tai būtinai pasižymiu, kad galėčiau ateityje išmėginti. Ir štai neseniai pamačiau variantą su alumi, kuriame naudojama tiek kiaulienos mentė, tiek kiaulienos sprandinė. Tad pagaminau jį vakar dienos vakarienei - rezultate fantastiškai skanus patiekalas, kurį drąsiai galima įtraukti į mėgstamiausių sąrašą. Alus jame padarė stebuklus - mėsa buvo minkštut minkštutėlė. Pamėginkite!

Ingredientai

    • kiaulienos sprandinė: 400 gramų
    • kiaulienos mentė: 300 gramų
    • morkos: 2
    • svogūnai: 1 (didelis)
    • druska
    • pipirai
    • čiobrelis
    • krapai
    • lauro lapai
    • česnakas: 4 skiltelės
    • miltai
    • rudas cukrus: 1 valgomasis šaukštas
    • alus (renkuosi šviesų)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia morkas supjaustykime griežinėliais, o svogūną supjaustykime kubeliais. Viską apkepkime aliejuje.
  2. 2. Kepimo indą su dangčiu ištepkime aliejumi, ant dugno suklokime morkas su svogūnu.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet mėsą supjaustykime nedideliais gabalėliais, bei pagardinkime prieskoniais, apibarstykime krapais, sudėkime į maišelį, įberkime kelis šaukštus miltų bei gerai papurtykime, kad mėsytė iš visų pusių gražiai pasidengtų miltais.
  5. 4. Tada per kelis kartus, ant karštos ugnies, ant įkaitinto aliejaus, labai trumpai mėsytės gabalėlius pakepinkime keptuvėje, tik kol gražiai apskrus.
  6. 5. Mėsą sukraukime ant morkų su svogūnu.
  7. 6. Po to suberkime sutraiškytą česnaką, cukrų, sukaišykime lauro lapus, bei viską užpilkime alumi.
  8. 7. Galiausiai uždenkime dangčiu bei dėkime į orkaitę įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros maždaug 60 minučių.
  9. 8. Pabaigoje atidenkime, kad mėsytė dar gražiau apskrustų. Gaunasi nuostabus kiaulienos patiekalas!
Čenakai su kiauliena
(39)
Karka kamado tipo grilyje (marinuota giroje)
(6)