Labai daug žmonių vengia gaminti patiekalus su antim, žąsim ir kitais ne kasdienio stalo paukščiais, nes egzistuoja įsitikinimas, kad juos paruošti reikia didelio meistriškumo. Mano asmenine nuomone, pagrindinis kelias į sėkmę yra gerai pasirinktas receptas ir pageidautina ne šimto metų senumo antis, nors ruošiant pagal šį receptą, lėto kepimo būdą, būtų galima ir ją išmėginti. Kepta antis daugeliui asocijuojasi su įvairiomis šventėmis, o susimauti tokiomis proga būtų labai nesmagu. Taigi pristatau Jums vieną pačių geriausių keptos anties receptų, pagal kurį aš kepu jau ne vienerius metus ir į kitus nebesidairau. Minkšta, sultinga, nuo kaulo krentanti kulšelių mėsa, neperkepta krūtinėlė (itin dažnai pasitaikantis atvejis kepant visą antį) ir fantastiškai traški odelė. Jei kompanija didelė, vienu metu galima kepti ir kelias antis, tik pats kepimo laikas kiek pailgės. Labai raginu pasiryžti ir išmėginti šį keptos anties receptą, pagyros garantuotos.
Jei gamindami naudosite šaldytą antį, idealiausiai būtų ją lėtai atitirpinti šaldytuve, tai užtrunka 2 dienas, jei tiek laiko neturite, tada palikite ją kambario temperatūroje per visą naktį.
Irena
Atsakyti