Antienos ir cukinijų maltinukai

2023-08-08 Autorius WorldRecipes.lt

Antienos ir cukinijų maltinukai
Kai tik daržuose labai daug cukinijų ir nebežinote kur jas dėti, tokie antienos maltinukai taps tikrų tikriausiu išsigelbėjimu. Dėka cukinijų, maltinukai gaunasi labai minkšti ir itin sultingi, idealiai tinka vaikams, kurie nemėgsta daržovių. Šiame patiekale, jie jų net nepajaučia. Būtinai rekomenduoju išmėginti. Skonis nepakartojamas!

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 12 maltinukų.

Ingredientai

    • antienos kulšelių mėsa: 340 gramų
    • druska
    • pipirai
    • česnakas: 2 skiltelių
    • mėgstami prieskoniai (aš naudojau vištienos prieskonius)
    • kiaušiniai: 1
    • svogūnai: 1
    • krapai
    • petražolės
    • cukinijos: trečdalio didelės (arba 0,5 mažos)
    • malti džiūvėsėliai: 2 valgomųjų šaukštų
    • speltos miltai (apvoliojimui)
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia mėsą sumalkite.
  2. 2. Tada svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepkite iki auksinės spalvos.
  3. 3. Cukiniją sutarkuokite burokine tarka.
  4. 4. Į maltą mėsą dėkite cukiniją, keptus svogūnus, įspauskite česnaką, berkite druską, pipirus, prieskonius, susmulkintas žoleles, džiūvėsėlius, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite.
  5. 5. Tuomet imkite valgomu šauktu pasiruošto faršo, dėkite į miltus ir apvoliokite.
  6. 6. Apkepkite iš kiekvienos pusės, sumažinkite kaitrą ir patroškinkite uždengę maždaug 10 minučių.
  7. 7. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau maltinukų receptų rasite: Maltinukai.
Antienos ir cukinijų maltinukai
Antiena su daržovėmis kinietiškai
(6)
Keptuvėje kepti karšti sumuštiniai su antiena arba vištiena ir šonine
(1)
Įdaryti kiaušiniai su antienos paštetu
(1)
Antienos sriuba su juodosiomis pupelėmis ir makaronais
(2)