Antiena su daržovėmis kinietiškai

2024-05-18 Autorius Su karamele

Antiena su daržovėmis kinietiškai
Ar mėgstate gaminti patiekalus iš antienos? Aš pastaruoju metu labai pamėgau šią paukštieną ir dažnokai iš jos pradėjau gaminti. Ir pastaruoju atradimu tapo jos paruošimas su daržovėmis (renkuosi paprikas ir brokolius) kiniškai. Ir šiandien šiuo receptu labai noriu pasidalinti su Jumis. Garantuoju, kad nenusivilsite!

Beje, šį patiekalą esu gaminusi ir iš vištienos - gavosi taip pat labai skaniai, tad drąsiai galite naudoti ir ją.

Ingredientai

    • antiena: ~350 gramų (galima pakeisti į vištieną)
    • paprikos: 0,5
    • brokoliai: 1 (nedidelio)
    • svogūnai: 2 (nedidelių)
    • sojos padažas: trečdalio puodelio
    • medus: ketvirtadalio puodelio
    • sezamo sėklos: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • petražolių / svogūnų laiškai
    • druska
    • pipirai
    • česnakas: 2 skiltelių
    • virti Basmati ryžiai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištieną arba antieną supjaustykite kubeliais.
  2. 2. Į keptuvę pilkite šlakelį aliejaus, dėkite antieną arba vištieną, įspauskite česnaką, pabarstykite druska ir pipirais.
  3. Reklama
  4. 3. Apkepkite, tuomet įpilkite verdančio vandens bei troškinkite, kol mėsa bus minkšta ir neliks skysčio.
  5. 4. Pilkite sojos padažą, medų, sezamo sėklas, viską išmaišykite bei kepkite, kol padažas sutirštės.
  6. 5. Antieną arba vištieną išimkite, padažą palikite keptuvėje.
  7. 6. Sudėkite supjaustytus svogūnus, papriką ir susmulkintą brokolį.
  8. 7. Uždenkite keptuvę dangčiu bei pakepkite kelias minutes, paskui nuimkite dangtį, maišydamos dar pakepinkite, kol padažas vėl sutirštės, o daržovės suminkštės.
  9. 8. Tada į dubenėlį dėkite virtų Basmati ryžių, dėkite daržoves su padažu, antieną arba vištieną, barstykite sezamo sėklomis bei pjaustytais svogūnų laiškais arba petražolėmis.
  10. 9. Patiekite ir skanaukite!
Antiena su daržovėmis kinietiškai
Lėtai kepta antis
(3)
Tobulas marinatas paukštienai. Kepta antis.
(18)