Ančiukų kulšelės su daržovių piure - nuo šiol antienos pirksite daug dažniau!

2019-09-15 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Ančiukų kulšelės su daržovių piure - nuo šiol antienos pirksite daug dažniau!
Patiekalus iš antienos aš pati mėgstu be proto. Net ne tai, kad labai mėgstu, o tiesiog dievinu. O jeigi dar šalia patiektas kokybiškas garnyras, nuo kurio burnoje liežuvis šokinėja iš laimės, tai išvis pasaka.

Šis receptas gimė ganėtinai spontaniškai, bet jis tikras vertas Jūsų dėmesio. Vieną kartą neturėjau laiko gaminti, bet turėjau "Kitchen me" ančiukų kulšelių su prieskoniais. Kulšeles tiesiog su visa pakuote įdedame į orkaitę ir belieka laukti, kol iškeps. Bet kad būtų dar skaniau šalia patiekiau daržovių piurė. Gavosi pasakiška vakarienė ir svarbiausia, nereikėjo daug vargo.

Ingredientai

    • ančiuku kulšelės su prieskoniais: 2 (naudoju "Kitchen me")
    • svogūnai: 1
    • morkos: 2
    • saliero stiebai: 1
    • geltonosios paprikos: 1
    • česnakas: 8 skiltelių
    • sultinys: 100 mililitrų
    • apelsinai: 1
    • čiobrelis: kelių šakelių
    • aliejus (kepimui)
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia ančiukų kulšeles su visa pakuote dėkite į orkaitę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje maždaug 50 minučių.
  2. 2. Per tą laiką, kol anties kulšelės kepa pasiruoškite garnyrą.
  3. Reklama
  4. 3. Į keptuvę su įkaitintu aliejumi sudėkite kubeliais supjaustytus svogūnus, papriką bei saliero stiebus, taip pat ir burokine tarke sutarkuotas morkas.
  5. 4. Kepinkite, kol suminkštės ir tada sudėkite išspaustas česnako skilteles, nutarkuotą apelsino žievelę bei išspauskite apelsino sultis.
  6. 5. Patroškinkite viską ant mažos ugnies, kol pasklis malonus aromatas. Pagardinkite druska.
  7. 6. Tuomet į trintuvą sudėkite keptuvės turinį, įpilkite sultinio ir sutrinkite iki vientisos masės. Sultinį pilame dalimis ir stebime ar užtenka tokio tirštumo ar norisi dar kiek skystesnės piurė.
  8. 7. Galiausiai į lėkštės centrą dėkite daržovių piurė, ant viršaus keptą ančiuko kulšelę ir pagardinkite čiobreliais. Patiekite ir skanaukite!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau receptų iš antienos rasite: Antienos patiekalai.
Antienos ir cukinijų maltinukai
(1)
Salotos su parūkyta antienos file
(1)
Confit de canard - antienos kulšelės prancūziškai
(2)