Tortilijos suktinukai su paukštiena, kiaulienos šonine ir tzatziki padažu

2018-03-09 Autorius Oditėlės blogas

Tortilijos suktinukai su paukštiena, kiaulienos šonine ir tzatziki padažu
Tokie tortilijų suktinukai su paukštiena ir nuostabiu tzatziki padažu, gali atstoti ir vakarienę, ir bus nepakeičiamas užkandis susibūrus draugams į kompaniją. 

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 8 suktinukai.

Ingredientai

    • nedidelės tortilijos: 8
    • paukštienos filė su mėgstamais prieskoniais: 600 gramų (aš naudoju antieną)
    • rūkyta kiaulienos šoninė: 100 gramų
    • salotų mišinys: 100 gramų
    Padažui:
    • graikiškas arba tirštas natūralus jogurtas: 200 gramų
    • ilgavaisiai agurkai: 0,5
    • česnakas: 2 skiltelių
    • pjaustyti švieži krapai: žiupsnelio
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių iškepame antienos arba kitos paukštienos filė su mėgstamais prieskoniais orkaitėje. Aš pirkau jau marinuotą, tad ją iškepiau pagal instrukcijas nurodytas ant pakuotės.
  2. 2. Iškeptą, susmulkiname gabaliukais.
  3. 3. Tuomet kiaulienos šoninę apskrudiname keptuvėje bei sudedame ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų nereikalingas riebalų perteklius.
  4. 4. Padažas: Agurką perpjauname išilgai bei išimame sėklas, sutarkuojame "burokine" tarka. Į dubenį dedame agurkus, jogurtą, išspaudžiame česnako skilteles, suberiame krapus, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais bei viską gerai išmaišome.
  5. 5. Po to tortilijas pašildome orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje bei dedame visus paruoštus ingredientus pagal savo mėgiamą eiliškumą. Skanaujame!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau tortilijų receptų rasite: Tortilijų receptai.
Tortilijos suktinukai su paukštiena, kiaulienos šonine ir tzatziki padažu
Confit de canard - antienos kulšelės prancūziškai
(2)
Orkaitėje kepta Cajun vištiena su daržovėmis
(2)