Gaunasi tikrai labai gardūs, purūs ir minkšti vištienos kotletai. Labai skaniai juose jaučiasi pievagrybiai. Gaminsiu dar tikrai ne vieną kartą. Beje, vištieną galite pakeisti ir į kiaulieną.
1. Iš pradžių svogūną nulupkite bei supjaustykite smulkiais kubeliais. Pievagrybius supjaustykite riekelėmis.
2. Tuomet keptuvėje įkaitinkite aliejų. Pakepinkite susmulkintą svogūną, jam suminkštėjus suberkite pievagrybius ir kepinkite, kol šie suminkštės.
3. Tada susmulkintą vištieną pabarstykite druska, pipirais ir čiobreliu. Įmuškite kiaušinius, sudėkite maskarponės sūrį. Masę gerai išmaišykite. Sudėkite keptuvės turinį ir dar kartą išmaišykite.
4. Po to formuokite norimo dydžio kotletukus (geriau nelabai didelius) ir kepkite aliejuje iš abiejų, kol gražiai apskrus ir iškeps. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!