Plovas su vištienos sparneliais ir morkomis

2023-10-08 Autorius Keistai paprasta

Plovas su vištienos sparneliais ir morkomis
Plovas yra vienas patiekalų, nepaliekančių abejingų - jį arba labai mėgsta, arba labai nemėgsta. Mėgėjams manau yra tekę jį ragauti ir su jautiena ar kiauliena, ir su aviena, o šį kartą siūlau išmėginti su vištienos sparneliais. Bent jau mano šeima liko maloniai nustebinta. P.S. tiek kepdami mėsą, tiek morkas galite nepagailėti aliejaus.

Ingredientai

    • vištienos sparneliai: 1 kilogramas 
    • morkos: 700 gramų
    • svogūno galva: 1 vienetas
    • Basmati ryžiai: 300-400 gramų
    • mėgstami prieskoniai, druska: pagal skonį
    • aliejus: šlakelis

    Recepto paruošimas

  1. 1. Visų pirma plovui gaminti skirtame puode įkaitinkite šlakelį aliejaus. Tuomet vištienos sparnelius supjaustykite į 3 dalis per sąnarius, gardinkite druska, pipirais, prieskoniais ir dėkite į puodą.
  2. 2. Uždengus sparnelius palikite troškintis ant nedidelės ugnies.
  3. Reklama
  4. 3. Tada susmulkinkite svogūną ir apkepkite kitoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol parus, tada dėkite sutarkuotas morkas ir taipogi apkepkite. Pagardinkite druska ir prieskoniais.
  5. 4. Kol keps morkos su svogūnais, šaltu vandeniu perplaukite ryžius ir užvirinkite vandenį.
  6. 5. Tuomet ant pasitroškinusių sparnelių dėkite morkas su svogūnais, berkite nuplautus ryžius, ir užpilkite verdančiu vandeniu. Ant ryžių galite užberti šiek tiek druskos.
  7. 6. Vanduo turi apsemti ingredientus per piršto storį. Sudėjus visus ingredientus į puodą, turi likti bent 10 centimetrų erdvės tarp puodo viršaus ir ryžių, nes ryžiai išbrinks.
  8. 7. Tuomet uždenkite dangčiu ir nuo užvirimo virkite 3 minutes ant didelės ugnies, tada 6 minutes - ant vidutinės ugnies, tuomet 3 minutes ant silpnos ugnies.
  9. 8. Dangčio nenukėlinėkite ir išvirus palikite pastovėti dar 12 minučių.
  10. 9. Atidengus gerai išmaišykite, nes ten turėjo gautis trys sluoksniai. O išmaišę patiekite ir skanaukite!
Vištienos kepsneliai su kiaulienos šonine
(5)