Naminis vištienos kepenėlių slėgtainis su kiaušiniais ir sūriu

2024-11-06 Autorius Rasa Giedraitė

Naminis vištienos kepenėlių slėgtainis su kiaušiniais ir sūriu
Naminis vištienos kepenėlių slėgtainis su kiaušiniais ir sūriu – tai paprastas, bet neįtikėtinai gardus patiekalas, kurio pagrindinis ingredientas – kepenėlės. Šis slėgtainis, kurį galima patiekti kaip užkandį arba pagrindinį patiekalą, yra ne tik skanus, bet ir sveikas pasirinkimas. Su kiaušiniais ir fermentiniu sūriu šis patiekalas tampa sotu ir maistingu, o kartu lengvai paruošiamu net ir pradedantiesiems.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vištienos kepenėlės: Galima pakeisti kalakutienos kepenėlėmis, kurios taip pat suteiks intensyvų skonį, tačiau kiek kitokį aromatą.
  • Fermentinis sūris: Puikiai tinka ir čederio ar mocarelos sūris, suteikiantis kremiškumo ir švelnaus skonio.
  • Kiaušiniai: Norint lengvesnės konsistencijos, galima pridėti daugiau baltymų, mažinant trynio kiekį.

Patiekalo gaminimo patarimai

Patiekalui galite naudoti įvairius prieskonius pagal skonį – pabandykite įtraukti šiek tiek džiovintų žolelių, tokių kaip bazilikas ar raudonėlis, arba šiek tiek paprikos, suteikiant slėgtainiui subtilią aštrumą.

Kalorijos

  • Visas patiekalas: apie 1400 kcal
  • Porcija: apie 175 kcal

Ingredientai

    • Vištienos kepenėlės: 500 g
    • Česnakas: 4-5 skiltelės
    • Svogūnai: 2 vnt.
    • Fermentinis sūris: 100-150 g
    • Kietai virti kiaušiniai: 4 vnt.
    • Žalias kiaušinis: 1 vnt.
    • Sviestas arba aliejus: pagal skonį
    • Prieskoniai: druska, juodieji pipirai, persiladas
    • Krapai ir svogūnų laiškai: sauja

    Recepto paruošimas

  1. 1. Vištienos kepenėles paruošę, supjaustykite juostelėmis.
  2. 2. Keptuvėje įkaitinkite truputį sviesto arba aliejaus ir pakepinkite smulkintą svogūną bei česnaką iki minkštumo.
  3. 3. Į keptuvę suberkite kepenėles, apibarstykite druska, pipirais ir prieskoniais.
  4. 4. Kepkite, kol kepenėlės iškeps ir įgaus švelnią tekstūrą.
  5. 5. Apkeptas kepenėles palikite atvėsti, tada supjaustykite kietai virtus kiaušinius ir susmulkinkite krapus bei svogūnų laiškus.
  6. 6. Į kepenėlių masę įmuškite žalią kiaušinį ir įtarkuokite fermentinį sūrį. Visus ingredientus gerai išmaišykite, kad masė būtų vientisa.
  7. 7. Paruoštą masę supilkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
  8. 8. Kepkite 180-200 °C temperatūroje apie 30 minučių, kol paviršius taps auksinis ir traškus.
  9. 9. Iškepus, leiskite atvėsti ir patiekite su raugintais kopūstais, marinuotais agurkais ar tiesiog valgykite su mėgstama duona.
  10. 10. Santrauka: Naminis vištienos kepenėlių slėgtainis su kiaušiniais ir sūriu yra maistingas ir sotus patiekalas, tinkamas tiek pusryčiams, tiek užkandžiui. Dėl lengvai keičiamų ingredientų šis receptas leidžia kūrybiškai išnaudoti virtuvės atsargas ir pritaikyti patiekalą pagal skonį bei turimus ingredientus.
Naminis vištienos kepenėlių slėgtainis su kiaušiniais ir sūriu
Naminis vištienos kepenėlių slėgtainis su kiaušiniais ir sūriu
Recepto autorius Rasa Giedraitė
Vištienos užkepėlė su sūriu
(17)
Dietiniai vištienos kotletai
(18)