Traški vištiena apelsininiame padaže yra egzotiško skonio, traški ir šiek tiek saldžiarūgštė.
Galimos ingredientų alternatyvos: Vietoj apelsinų sulčių galima naudoti mandarino sultis ar ananasų sultis. Krakmolo alternatyva gali būti kukurūzų ar bulvių krakmolas, o vietoje vištienos tinka kalakutiena ar
tofu.
Patiekalo gaminimo patarimai:
Vištieną apvolioti krakmole ir kepti aukštoje temperatūroje trumpą laiką – taip ji išlieka sultinga viduje ir traški išorėje. Padažą virkite ant mažos ugnies, kol pasieks norimą tirštumą.
Patiekalo sveikatos privalumai ir trūkumai:
Vištiena yra mažai riebalų turintis baltymų šaltinis, o apelsinų sultyse gausu antioksidantų. Tačiau patiekale esantis cukrus turėtų būti vartojamas saikingai, norint išvengti didesnio kalorijų kiekio.
Kalorijos:
550 kcal (viso), apie 140 kcal vienai porcijai.