Traški vištiena apelsininiame padaže🍊

2024-10-30 Autorius Vaida Stonienė - Vaidos virtuvė

Traški vištiena apelsininiame padaže🍊
Traški vištiena apelsininiame padaže yra egzotiško skonio, traški ir šiek tiek saldžiarūgštė. 

Galimos ingredientų alternatyvos:

Vietoj apelsinų sulčių galima naudoti mandarino sultis ar ananasų sultis. Krakmolo alternatyva gali būti kukurūzų ar bulvių krakmolas, o vietoje vištienos tinka kalakutiena ar tofu.

Patiekalo gaminimo patarimai: 

Vištieną apvolioti krakmole ir kepti aukštoje temperatūroje trumpą laiką – taip ji išlieka sultinga viduje ir traški išorėje. Padažą virkite ant mažos ugnies, kol pasieks norimą tirštumą.

Patiekalo sveikatos privalumai ir trūkumai: 

Vištiena yra mažai riebalų turintis baltymų šaltinis, o apelsinų sultyse gausu antioksidantų. Tačiau patiekale esantis cukrus turėtų būti vartojamas saikingai, norint išvengti didesnio kalorijų kiekio.

Kalorijos: 

550 kcal (viso), apie 140 kcal vienai porcijai. 

Ingredientai

    • Vištienos krūtinėlė: 400 g
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Saldžios paprikos milteliai: 1 a.š.
    • Kiaušinis: 1 vnt.
    • Krakmolas: 3 šaukštai
    • Apelsinų sultys: 1 stiklinė
    • Sojų padažas: 2 šaukštai
    • Trintas česnakas: 1 skiltelė
    • Druska: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Vištieną supjaustyti nedideliais gabalėliais, apibarstyti druska, pipirais ir saldžios paprikos milteliais, palikti 30 minučių marinuotis.
  2. 2. Į vištieną įmušti kiaušinį, gerai išmaišyti. Tada suberti krakmolą ir vėl išmaišyti, kad krakmolas tolygiai padengtų vištienos gabalėlius.
  3. Reklama
  4. 3. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir kepti vištieną, kol ji taps auksinės spalvos ir traški.
  5. 4. Tuo metu paruošti padažą: apelsinų sultis, sojų padažą ir trintą česnaką užvirinti, įberti truputį druskos.
  6. 5. Krakmolą ištirpinti šaltame vandenyje, po truputį pilti į padažą, maišyti, kol sutirštės.
  7. 6. Padažą supilti ant vištienos ir dar trumpai pakaitinti.
  8. 7. Santrauka: Traški vištiena apelsininiame padaže – gaivus, traškus ir baltymingas patiekalas, praturtintas vitaminais ir puikiai tinkantis greitiems pietums ar vakarienei​