Skaniausios troškintos vištų kepenėlės grietinės padaže su morkomis

2018-03-12 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Skaniausios troškintos vištų kepenėlės grietinės padaže su morkomis
Man tai pačios skaniausios troškintos vištienos kepenėlės ir taškas. Šiame vištų kepenėlių recepte grietinės padažas su morkomis ir svogūnais sudera tiesiog idealiai. Kai tik atradau šį receptą, man jis iškart tapo pačiu geriausiu ir mylimiausiu. Nuo to laiko kitaip jų stengiuosi net neberuošti, nes bijau, kad teks nusivilti.

Aš šį kartą savo patiekalą patiekiau su virtais ryžiais ir šviežiais agurkais, bet idealiai tinka ir bulvių košė ir šviežių daržovių salotos. Žinoma, taip pat galite pasirinkti ir kitą savo labiausiai pamėgtą garnyrą

Ingredientai

    • vištienos kepenėlės: 1 kilogramo
    • morkos: 2
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • grietinė: 300 gramų
    • sviestas: 50 gramų
    • miltai: 3 šaukštų
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištienos kepenėles maždaug 30 minučių pamirkome vandenyje, nuplauname bei išverdame.
  2. 2. Tuomet morką, svogūną susmulkiname, pakepiname su sviestu.
  3. 3. Ant jų beriame miltus, sumaišome, pilame grietinę bei šiek tiek vandens iki norimo padažo tirštumo.
  4. 4. Paskaniname pagal savo skonį druska ir pipirais.
  5. 5. Tada į padažą pilame vištienos kepenėles, dar maždaug kelias minutes viską patroškiname.
  6. 6. Galite valgyti ir su ryžiais, ir su bulvių koše. Skanaujame!

simas pensijoje

paprasta greitai ir tinka visai šeimynai
Atsakyti

Gitana

Būtinai pabandysiu, ieškom su Eitvydu kepenėlių
Atsakyti

Laima Mikailienė

Labai megstam kepeneles ! vakar panasiai dariau, tik nededu miltu, o vietoj grietines naudoju grietinele
Atsakyti

laba

ačiū už receptą, visada gaminu tik taip. Mano sūnus su marčia dievina.
Atsakyti

Mama

noriu pasakyti aciu uz recepta. Sunus dievina kai taip paruosiu kepeneles. Tik as nededu miltu. O i ryzius virdama idedu saldytu zirneliu, kukuruzu. Aciu
Atsakyti

Vygandas

Liuks 👍

Arturas

DARAU, TURETU GAUTIS...
Atsakyti

Arturas

Padariau, nu, labai skanu, visiems rekomenduoju kas megsta kepeneles. Aciu uz recepta.
Atsakyti

Aldona

As kepenelias darau situo receptu tik nededu miltu.
Atsakyti

ada

kiek laiko reikia virti kepenėles

Laimute

O ką dedat, vietoje miltų?

Manika

As pievagrybiu dar dedu, nu pasaka kaip skanu
Atsakyti

Anzela Vitkovskene

Kiek laiko reik virti vištienos kepeneles
Atsakyti

Vaidas

Ziurejau raso uztenka 15 min imetant i verdanti vandeni

Sigita

Ačiū už labai gerą receptą.
Atsakyti

Salomėja

Kepenėles mirkau piene ir kepu, bet neverdu.
Atsakyti

Violeta

Aš viską darau taip pat tik kepenėles lengvai apkepu, tada patroškinu. Labai skanu
Atsakyti

Danutė

Aš viską darau taip pat tik kepenėles supjaustau mažais gabaliukais, apvolioju miltuose ir apkepu. Supilu į nedidelį puodą, įpilu grietinėlės ir troškinu. Į padažą įberiu šiek tiek "vegetos" prieskonių ir džiovintų petražolių. Būtinai troškinu su pievagrybiais ir ne tik paukštienos kepenėles.
Atsakyti

Sofia

Niekada neverdu kepenėlių nes būna sausos. Joms užtenka trumpai pasitroškinti
Atsakyti

Laima

Šiaip sau, nepatiko apvirtos kepenėlės, patiekale pritrūko kepenėlių skonio, čia tik mano nuomone. 🙂
Atsakyti
Virtos vištų kojos padaže
(1)
Keptos vištienos kepenėlės su paprikomis
(1)
Čimičangos - orkaitėje kepti buritai su vištiena
(2)