Orkaitėje kepta vištiena su grietinės marinatu

2017-10-17 Autorius Oditėlės blogas

Orkaitėje kepta vištiena su grietinės marinatu
Visai nedaug ingredientų vištienos marinatui ir ant stalo garuoja nuostabus patiekalas. Vištiena gaunasi nerealiai sultinga ir skani. Pamėginkite šitaip pagaminti ir Jūs, tikrai nenuvylė! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • viščiukas: 1,5 kilogramo
    • grietinė: 350 gramų
    • česnakai: 4 skiltelių
    • citrinos žievelės: 1 vnt.
    • druska: 2 arbatinių šaukštelių
    • šv. čiobreliai: saujos
    • juodieji pipirai: 2 arbatinių šaukštelių
    • rozmarino lapeliai: 1 šakelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje marinatui skirtus produktus, išskyrus rozmariną, sutriname virtuvinio kombaino pagalba. Tada į gautą masę suberiame rozmarino lapelius bei išmaišome.
  2. 2. Tuomet gerai įtriname viščiuko vidų bei po oda (labai atsargiai atitraukiame odą nuo krūtinėlės bei šlaunelių). Trečdalį marinato pasiliekame aptepimui.
  3. Reklama
  4. 3. Po to į skardą įpilame vandens, įdedame viščiuką bei kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 80 minučių nuolatos palaistydamos. Likus maždaug 20 minučių iki kepimo pabaigos, viščiuką aptepame likusiu marinatu bei baigiame kepti. Skanaujame!
  5. orkaitėje kepta sultinga vištiena su grietinės marinatu
  6. 4. Pastebėjimas: Aš vištieną patiekiau su karamelizuotomis morkomis.
  7. 5. Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.
Paprasta lazanija su moliūgu ir vištiena
(1)
Sluoksniuotos tešlos kąsniukai su vištiena
(20)