Kukurūzinis viščiukas, marinuotas apelsininiame svieste (keptas orkaitėje)

2021-02-09 Autorius WorldRecipes.lt

Kukurūzinis viščiukas, marinuotas apelsininiame svieste (keptas orkaitėje)
Geltoni kukurūziniai viščiukai (svoris būna vos 450-500 g) - tai tradicinis patiekalas kilę iš pietvakarės Prancūzijos. Jis buvo itin populiarus dar nuo pat Napoleono laikų. Kukurūziniai viščiukai būna labai gražios geltonos spalvos, nes jie lesinami kukurūzais. Jų mėsyte itin minkšta bei sultinga. Savel (Prancūzija) yra vienas iš lyderių pasaulyje kukūruzinių ir pavasarinių viščiukų sektoriuje. Viščiukai yra auginami laisvėje (ne narvuose), laisvai vaikšto pievomis, yra maitinami grūdais, kukurūzais ir kitu augaliniu maistu. Kiekvienas viščiukas yra fiksuoto svorio (450-500 gramų) bei supakuotas į individualią pakuotę. Jų taip pat galima įsigyti ir Lietuvoje. Ir tik noriu pakartoti, kad jų mėsa gaunasi fantastiška. Nusipirkite ir tada išmėginkite šį labai vykusį receptą.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kukurūziniai viščiukai: 1
    • lydytas "ghi" sviestas: 120 gramų (tiks ir paprastas)
    • apelsinai: 2
    • citrinžolė: gabaliuko
    • česnakas: 4 skiltelių
    • ryžių actas: 2 šaukštų
    • juodieji pipirai
    • batatai: 250 gramų
    • česnakas: 1-2 galvučių (priklausomai nuo dydžio)
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    Patiekimui:
    • šviežios mėtos ir kalendros: 30 gramų
    Įdarui:
    • česnakas: 1 galvutės
    • šviežia kalendra: 30 gramų
    • žaliosios citrinos: 0,5
    • citrinožolės: 1
    • konditerinės citrinų skonio esencija: kelių lašų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia viščiuką įtriname lydytu sviestu, ryžių actu, sukapota citrinžole, sutrintais česnakais bei sutarkuota apelsinų žievele.
  2. 2. Tada užspaudžiame apelsinų sulčių, užberiame juodųjų pipirų bei pusę kiekio druskos.
  3. Reklama
  4. 3. Į viščiuko vidų sudedame perpus perpjautą česnako galvutę bei citriną. Taipogi - citrinžolę bei kalendras. Įlašiname citrinų skonio esencijos.
  5. 4. Paliekame pasimarinuoti mažiausiai kelias valandas, o idealiausiai - per visą naktį.
  6. 5. Po to į kepimo formą įdedame kukurūzinį viščiuką ir įtriname likusia druska. Šalia sudedame perpus perpjautas česnako galvutes.
  7. 6. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių.
  8. 7. Likus kepti maždaug 20 minučių, sudedame nuluptus bei griežinėliais supjaustytus batatus.
  9. 8. Viščiuką patiekiame lėkštėje su keptais batatais, apibarstę šviežiais žalumynais. Taip pat galite patiekti šalia savo mėgstamo garnyro. Skanaus!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau viščiukų receptų rasite: Viščiukų kepimo receptai.
Orkaitėje kepta vištiena su grybų padažu
(9)
Tiršta grikių sriuba su vištiena
(4)
Vištienos ir cukinijų pyragas
(1)