Orkaitėje kepta višta su daržovėmis

2017-10-17 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Orkaitėje kepta višta su daržovėmis
Šeimyniniams pietums arba vakarienei kepta višta su daržovėmis visada yra nuostabus pasirinkimas. Būtinai užsipilame sultiniu, susidariusi nuo daržovių ir vištos, nes jis be galo skanus. :)

Tokia vištą esu kepusi ir Kalėdoms, ir Velykoms. Nusivylusių ji niekada nepalikdavo. 

Vištos prieskoniavimui šį kartą panaudojau "Garduko" prieskonius "Gyros", į kurių sudėtį įeina: kalendra, juodieji pipirai, paprika raudona, čiobreliai, kmynai, mairūnas, raudonėlis, aitrioji paprika, svogūnai, česnakas ir cinamonas. Žinoma, galite rinktis ir savo mėgstamus prieskonius. Nebijokite eksperimentuoti. :)

Ingredientai

    • vištos: 1 (~1,6 kilogramo svorio)
    • bulvės: 4 (didelių)
    • morkos: 3
    • svogūnai: 3
    • česnakai: 2 galvučių
    • maltas rozmarinas: 1 arbatinio šaukštelio
    • vanduo: 100 mililitrų
    • aliejus
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • "Gyros" prieskoniai: 3 arbatinių šaukštelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje vištą nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
  2. 2. Iš visų pusių apibarstome prieskoniais, druska, maltais juodaisiais pipirais bei dedame į šaldytuvą maždaug 3-4 valandoms.
  3. 3. Tuomet į kepimo skardą dedame stambiais gabalais supjaustytas bulves, morkas, į 4 dalis perpjautus svogūnus, nenuluptas česnako skilteles, viską apšlakstome aliejumi, suberiame rozmarinus, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais bei viską gerai išmaišome. Ant viršaus uždedame vištą (surišame kojas, o sparnelius pakišame po višta).
  4. 4. Tada kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių bei supilame vandenį. Paskui uždengiame folija bei kepame 30 minučių. Nuimame foliją bei kepame dar 30 minučių, keletą kartų palaistydamos susidariusi sultiniu.
  5. 5. Kai višta iškeps, išimame iš orkaitės, pridengiame folija ir leidžiame šiltai pastovėti maždaug 15-20 minučių. Skanaujame!
  6. kepta višta orkaitėje su daržovėmis
  7. 6. Pastebėjimas: Jeigu sparneliai nesilaikys po višta, tada juos apsukame folija, kad kepant per daug neapskrustų.
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau receptų kaip kepti vištą rasite: Keptos vištos receptai.
Kepta vištiena su saldžiarūgščiu padažu
(1)