Chicken Piccata - vištienos pikata, tai labai skanus patiekalas, kai vištiena gaunasi itin minkšta ir sultinga, o rūgščiai sūrus padažas čia itin dera.
1. Iš pradžių vištienos krūtinėlės filė perpjauname išilgai perpus – gausite 4 gabaliukus ir kiekvieną gabaliuką lengvai pamušame per plėvelę plokščiąja muštuko puse, apibarstome druska, pipirais bei paliekame maždaug 10 minučių pastovėti.
2. Tuomet sumaišome miltus su džiūvėsėliais, apvoliojame vištienos gabaliukus iš abiejų pusių.
Reklama
3. Tada keptuvėje ištirpiname sviestą, pilame aliejų. Ant vidutinio kaitrumo ugnies vištieną kepame tol, kol abi pusės švelniai paruduos, kiekvieną pusę maždaug 3-4 minutes.
4. Vištieną laikome šiltai kol paruošime padažą.
5. Padažas: Keptuvėje išlydome sviestą, maišydamos suberiame miltus bei truputį pakepiname (miltai turi likti šviesūs). Nuolatos maišydamos supilame vištienos sultinį, vyną, citrinų sultis, įberiame citrinos žievelę, susmulkintą česnaką, kaparėlius, užviriname.
6. Sumažiname ugnį bei troškiname maždaug 2-3 minutes. Jeigu reikia įberiame druskos ir pipirų. Pridedame susmulkintų petražolių, išmaišome.
7. Galiausiai vištieną patiekiame užpylusios pasiruoštu padažu bei su mėgstamu garnyru. Skanaujame!