Tortilijos su mėsa, daržovėmis ir skaniu padažu

2024-05-26 Autorius Jelenos maisto blogas

Tortilijos su mėsa, daržovėmis ir skaniu padažu
Pastaruoju metu pastebėjau tendencija, kad vis daugiau žmonių nešasi pietums savo pasiruošta maistą priešpiečių dėžutėse. Ir aš galvoju, kad tai nuostabi idėja, kai žinai ką valgai, gali pasigaminti tai, ką mėgsti. Ir gali lengviau apskaičiuoti kiek kalorijų suvartoji ir panašiai. O tai aktualu artėjant vasarai, kai norisi padailinti savo kūno linijas. Ir šį kartą noriu Jums pasiūlyti vieną iš tokių pietų variantų - skanias tortilijas su mėsa ir daržovėmis!

Beje, šias tortilijas esu ruošusi tiek su vištiena, tiek su triušiena - abiem variantais gavosi tiesiog puikiai! 

Ingredientai

    • tortilijos: 2 didesnės (arba 4 mažesnės)
    • "Iceberg" salotos
    • pomidorai: 1-2
    • agurkai: 1-2
    • mėlynieji svogūnai: 1 nedidelio (supjaustyto pusžiedžiais, pašlakstyto citrinos sultimis, trupučiu cukraus, druskos ir palikto pasimarinuoti)
    • triušienos arba vištienos mėsos juostelės: 200 gramų
    • česnakas: 1-2 skiltelių
    • druska
    • pipirai
    • džiovintas čiobrelis: žiupsnelio
    • bazilikas: žiupsnelio
    • raudonasis karis: 1 arbatinio šaukštelio
    Padažui (gaminu panašų, kaip Cezario salotoms, tik be vandens, kad būtų tirštesnis):
    • geras majonezas: 3 arbatinių šaukštelių (naudojau Kėdainių be konservantų)
    • Dižono garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
    • citrinos sultys: 2 arbatinių šaukštelių
    • sojos padažas: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • pipirai
    • agavos sirupas: 0,5 arbatinio šaukštelio (arba medus)
    • česnakas: 0,5 skiltelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pasirinktą mėsą supjaustykite plonomis juostelėmis, pabarstykite prieskoniais, įspauskite česnako skilteles bei viską išmaišykite.
  2. 2. Palikite pasimarinuoti maždaug 10-15 minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Kepkite ant didelės ugnies maždaug po 4 minutes iš kiekvienos pusės.
  5. 4. Po to imkite tortiliją, dėkite salotų lapus, supjaustytą griežinėliais pomidorą, marinuotus svogūnus, supjaustytą šiaudeliais agurką, dėkite keptos triušienos (arba vištienos) gabaliukus, pilkite padažo (padažui tiesiog sumaišykite visus nurodytus ingredientus tarpusavyje).
  6. 5. Tortiliją suvyniokite, paskui apvyniokite kepimo popieriumi, kad būtų patogiau valgyti bei transportuoti (jeigu sugalvotumėte neštis pietums į darbą ar panašiai). Skanaukite!
Tortilijos su mėsa, daržovėmis ir skaniu padažu
Tortilijos su mėsa, daržovėmis ir skaniu padažu

Kristina Rodzevič

Teks pasigaminti pačiai, labai seniai valgiau ir nesu gaminusi namuose😋
Atsakyti
Chicken souvlaki - graikiškas vištienos šašlykas
(1)
Antienos ir vištienos kukuliukai su pievagrybių padažu
(1)