Šios mėsos (arba tiksliau vištienos) sraigės yra labai panašios į čeburekus, tik jos pagaminamos daug lengviau ir man asmeniškai yra skanesnės. Jas galite gaminti bet kokia proga ir net pasiimti į iškylą.
1. Patarimas: Kad patiekalas pavyktų daug skanesnis, aš vištieną susimalu pati, rezultatas daug geresnis nei su pirktiniu faršu.
2. Norėdami paruošti tešlą, varškę supilame į patogų indą, sutriname šakute ir supilame kiaušinius, augalinį aliejų bei druską.
Reklama
3. Gerai išmaišykite. Užgesiname sodą su actu ir supilame į tešlą. Suberiame visus miltus, išmaišome.
4. Minkome tešlą rankomis. Tešlą iškočiojame ant miltais pabarstyto stalo. Jeigu tešla prilimpa prie kočėlo - pabarstome jį miltais.
5. Norėdami paruošti įdarą, maltą vištieną suberiame į gilų dubenį. Pagal skonį įberiame druskos, paprikos miltelių, maltų juodųjų pipirų bei truputį česnako granulių arba susmulkinto šviežio českano. Taipogi, jeigu norisi, galima pridėti kapoto svogūno. Kruopščiai išmaišome maltą mėsą.
6. Tada paskleidžiame mėsą ant tešlos paviršiaus, paliekame 2 centimetrų tarpus iki kraštų. Geriau, kad mėsos sluoksnis būtų plonas.
7. Suvyniojame ir gerai suspaudžiame. Tešlą vyniojame į ritinį, naudodami kepimo popierių arba silikoninį kilimėlį. Užtvirtiname kraštus. Sutepame peilį ir darbinį paviršių augaliniu aliejumi, tuomet supjaustome ritinėlį mažais maždaug 2 centimetrų pločio gabaliukais.
8. Įkaitiname keptuvę su augaliniu aliejumi.
9. Apkepame sraiges ant vidutinio kaitrumo ugnies po 3 minutes iš kiekvienos pusės iki auksinės spalvos. Jeigu reikia, galima sumažinti kaitrą.
10. Po to sudedame sraiges ant kepimo skardos, padengtos su kepimo popieriumi. Kepame maždaug 15–20 minučių 180 laipsnių temperatūros uždengus folija. Patiekiame ir lepinamės!