Kijevo kotletai iš faršo

2024-09-17 Autorius IPKitchen

Kijevo kotletai iš faršo
Kijevo kotletai iš faršo – tai klasikinio Kijevo kotleto variacija, gaminama naudojant vištienos faršą. Vietoj vištienos krūtinėlės, kotletai formuojami iš faršo, o viduje slepiasi sviesto, česnako ir krapų įdaras, kuris suteikia kotletams sultingumo ir aromatingumo. Kijevo kotletai apvoliojami džiūvėsėliuose ir kepami iki traškios, auksinės plutelės.

Kepant sviestas viduje išsilydo, sukurdamas gardų padažą, kuris puikiai dera su minkštu faršo sluoksniu ir traškia išore.

Redaktorės Vaidos komentaras - šis patiekalas yra itin sotus ir kvapnus, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Šalia kotletų man skaniausia patiekti purią bulvių košę ir daug šviežių spalvotų daržovių. Taip pat labai gardu su marinuotais agurkais.

Daugiau receptų įvairiems vištienos patiekalams galite rasti čia.
Daugiau įvairių kotletų receptų galite rasti čia

Ingredientai

    • Vištienos filė: 1 kg 
    • Druska, pipirai, česnakų granulės ir džiovinti krapai: pagal skonį
    • Sviestas: 120 g
    • Česnakai: 1 skiltelė 
    • Krapai: kelios šakelės
    • Kiaušiniai:  2 vnt.
    • Džiūvėsėliai: 120 g
    • Miltai: 80 g
    • Aliejus: kepimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kambario temperatūros sviestą sumaišyti su smulkiai kapotais krapais ir traiškytu česnaku. Sudėti sviestą į maistinę plėvelę, susukti ritinį ir padėti į šaldiklį.
  2. 2. Vištienos filė sumalti, suberti visus prieskonius, gerai išminkyti ir padėti į šaldytuvą 20 min.
  3. Reklama
  4. 3. Atvėsintą faršą padalinti į šešias dalis. Atšaldytą sviestą padalinti į šešias dalis. Drėgnomis rankomis paimti vieną dalį mėsos, išploti į paplotėlį. Dėti gabalėlį sviesto ir suformuoti kotletus paslepiant sviestą.
  5. 4. Plačioje lėkštėje išplakti kiaušinius. Į antrą lėkštę supilti miltus, į trečią - berti džiūvesėlius.
  6. 5. Kiekvieną kotletą pirmiausia apvolioti miltuose, tuomet kiaušinio plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose.
  7. 6. Gilesnėje keptuvėje įkaitinti aliejų ir suleisti kotletus. Aliejus turėtų apsemti trečdalį kotleto. Vis apversti, kad tolygiai iškeptų. Stebėti kaitrą, kad neskrustų per greitai, vidus turi spėti iškepti.
  8. 7. Iškepusius kotletus perkelti ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius.
Kijevo kotletai iš faršo
Grikių apkepas su vištiena ir brokoliais
(1)
Vištienos apkepas su juodosiomis pupelėmis ir kukurūzais
(2)