Vištienos faršo kukuliai, įdaryti sūriu ir pievagrybiais

2023-11-26 Autorius Viktorija - Viktorijos virtuvė

Vištienos faršo kukuliai, įdaryti sūriu ir pievagrybiais
Gana greitai ir labai skaniai vakarienei idealiai tinka tokie vištienos kukuliai-kotletai su sūriu ir pievagrybiais. Dažnai šitaip ruošiu, nes man toks įdaras itin patinka. Atrodo, kad daugiau nieko net šalia nereikia, bet įprastai aš patiekiu su šviežiomis daržovėmis ir virtais rudaisiais ryžiais. Pamėginkite, tikrai neliksite nusivylę labai skaniu patiekalu. 

Ingredientai

    • vištienos faršo: 500 gramų
    • majonezo: 1 valgomojo šaukšto
    • kiaušinių: 1
    • druskos: pagal skonį
    • pipirų: pagal skonį
    • fermentinio sūrio: 100 gramų
    • pievagrybių: 15
    • miltų: 3 šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištienos faršą sumaišome su prieskoniais, įmušame kiaušinius, įdedame majonezo bei gerai išminkome.
  2. 2. Tuomet sūrį sutarkuojame.
  3. tarkuojamas sūris
    Reklama
  4. 3. Keptuvėje įkaitiname sviestą.
  5. sviestas įkaitinamas keptuvėje
  6. 4. Pievagrybius smulkiai supjaustome ir apkepame, pagardiname pipirais ir druska. Palaukiame, kol atvės.
  7. 5. Pievagrybius sumaišome su sūriu.
  8. 6. Tada imame pusės kumščio dydžio faršo gabalėlį, suplojame, dedame įdaro, apgaubiame faršu bei formuojame rutulį. Apvoliojame miltuose.
  9. 7. Po to kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol dailiai apskrus iš visų pusių. Skanaujame su šviežiomis daržovėmis !;)
Orkaitėje kepta vištiena su grybų padažu
(9)
Skani ryžių pomidorinė sriuba su vištiena
(1)
Vištiena jūros dumblių lapuose
(1)
Marokietiški vištienos kukuliai troškinti keptuvėje su konservuotais pomidorais
(1)
Šventinė kepta višta su citrina ir česnaku
(5)