Marokietiški vištienos kukuliai troškinti keptuvėje su konservuotais pomidorais

2021-02-18 Autorius Skanauk su Aušra

Marokietiški vištienos kukuliai troškinti keptuvėje su konservuotais pomidorais
Šį kartą gaminau kiek neįprastą patiekalą: vištienos kukulius su marokietiškais skoniais. Padaže yra ne tik konservuoti pomidorai, bet ir morkos bei raudonieji lęšiai. Šis patiekalas yra maistingas, labai sotus, o pagaminimas tikrai paprastas ir lengvas.

Virdami lęšiai susigeria daug skysčio, tad prie troškindama įpyliau vandens. Jei padažas per tirštas, galite jo įpilti daugiau.

Labai skanu patiekti su kuskusu, perlinėmis kruopomis bei bolivine balanda.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Vištienos kukuliams:
    • malta vištiena: 400 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • džiūvėsėliai: 1-2 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 1 skiltelės (susmulkiname)
    • petražolės: 1 valgomojo šaukšto (susmulkiname)
    • paprikos milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kuminas: trečdalio arbatinio šaukštelio
    • kajeno pipirai: trečdalio arbatinio šaukštelio
    • druska
    • pipirai
    • aliejus (kukulių kepimui)
    Konservuotų pomidorų padažui:
    • konservuoti pomidorai: 1 skardinės (400 mililitrų)
    • pomidorų pasta: 2 valgomųjų šaukštų
    • raudonieji lęšiai: 0,3-0,5 stiklinės
    • morkos: 2 vid. dydžio (smulkiai supjaustome)
    • vanduo: 0,5-1 stiklinės
    • svogūnai: 0,5 (smulkiai supjaustome)
    • česnakas: 1 skiltelės (susmulkiname)
    • paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • kuminas: 1 arbatinio šaukštelio
    • kajeno pipirai: trečdalio arbatinio šaukštelio
    • cinamonas: trečdalio arbatinio šaukštelio
    • ciberžolė: trečdalio arbatinio šaukštelio
    • druska
    • pipirai
    • petražolės (susmulkiname)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia inde sumaišome maltą vištieną, kiaušinį, džiuvesėlius, prieskonius ir druską.
  2. 2. Drėgnomis rankomis suformuojame nedidelius vištienos kukulius.
  3. Reklama
  4. 3. Keptuvėje įkaitiname aliejų.
  5. 4. Vištienos kukulius iš abiejų pusių apkepame po keletą minučių. Jie gali būti iki galo neiškepę, nes dar keps po to, kartu su padažu.
  6. 5. Apkeptus išimame iš keptuvės.
  7. 6. Išvalome keptuvę, dar kartą įkaitiname aliejų ant vidutinės kaitros. Apkepiname svogūną, morką maždaug 5-7 minutes. Ji turi suminkštėti.
  8. 7. Suberiame česnaką ir prieskonius. Viską apkepame maždaug 30 sekundžių.
  9. 8. Supilame konservuotus pomidorus, raudonuosius lęšius, įpilame vandens ir įberiame druskos.
  10. 9. Viską užkaičiame, tuomet sumažiname kaitrą iki nedidelės temperatūros ir troškiname maždaug 15 minučių arba kol lęšiai būna minkšti.
  11. 10. Po to sudedame vištienos kukulius ir patroškiname dar maždaug 5 minutes.
  12. 11. Apibarstome petražolėmis ir pipirais. Patiekiame ir skanaujame!
  13. 12. Rekomendacija: Daugiau vištienos kukulių receptų rasite: Vištienos kukuliai.
  14. patiekti vištienos kukuliai