Traškūs vištienos sparneliai orkaitėje su Buffalo padažu

2023-05-08 Autorius WorldRecipes.lt

Traškūs vištienos sparneliai orkaitėje su Buffalo padažu
Traškūs vištienos sparneliai orkaitėje su Buffalo padažu – tai puikus užkandis, mėgstamas dėl savo sodraus skonio ir traškios tekstūros. Vištienos sparneliai kepami orkaitėje iki auksinės ir traškios plutelės, naudojant minimalų aliejaus kiekį, tačiau vis tiek išlaikant puikų traškumą.

Autorės komentaras - šie vištienos parneliai nepavykti tiesiog negali, nes jei pagaminimi yra itin paprastai. Buffalo padažui pagaminti renkamės skystą, aštrų, raudoną padažą, be jokių daržovių gabaliukų. Įprastai tokie padažai būna meksikietiški, pagaminti aitriųjų paprikų pagrindu.
Sparnelius galima kepti ir nesupjaustytus, bet supjaustytus į dalis vištienos sparnelius patogiau (ir daug smagiau) valgyti.
Prie tokių sparnelių itin tinka ne tik šviežios daržovės, bet ir mėlynojo sūrio padažas

Ingredientai

    • Vištienos sparneliai be smailiosios sparnelio dalies: 1,5 kg (supjaustyti į 2 dalis)
    • Kukurūzų krakmolas: 2 valg. š.
    • Smulki druska: 1 arb. š.
    Padažui:
    • Raudonas aštrus skystas padažas: 110 ml
    • Sviestas: 60 g
    • Rudasis cukrus: 1 arb. š.
    • Druska: 1/4 arb. š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitinti orkaitę iki 120 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Padažas: Nedideliame puode ištirpinti sviestą ant vidutinio kaitrumo ugnies, supilti aštrų padažą, pagardinti cukrumi bei druska.
  3. 3. Padažą išmaišyti ir kaitinti, kol cukrus ištirps. Paskui palikti stovėti šiltai (orkaitėje), kol kepa sparneliai.
  4. 4. Vištienos sparnelius gerai nusausinti popieriniu rankšluosčiu.
  5. 5. Sparnelių dalis sudėkite į dubenį, užberti kukurūzų krakmolo ir gerai išmaišyti, kad visi sparneliai pasidengtų krakmolu.
  6. 6. Ant kepimo skardos patiesti kepimo popierių, patepti šlakeliu aliejaus. Išdėlioti sparnelių dalis, kad neliestų vienas kito.
  7. 7. Kepimo skardą dėti į apatinę orkaitės lentyną. Kepti maždaug pusvalandį.
  8. 8. Kepimo skardą perkelti į vidurinę lentyną, orkaitės kaitrą padidinti iki 220 laipsnių ir kepti dar maždaug 35-45 min., kol sparneliai įgaus auksinę spalvą.
  9. 9. Sparnelius išimti iš orkaitės, sudėti į vieną dubenį ir sumaišyti su šiltu padažu. Iškart patiekti.
  10. 10. Rekomendacija: Daugiau vištienos sparnelių receptų rasite: Vištienos sparnelių receptai.
Traškūs vištienos sparneliai orkaitėje su Buffalo padažu
Traškūs vištienos sparneliai orkaitėje su Buffalo padažu
Traškūs vištienos sparneliai orkaitėje su Buffalo padažu

Irena

Nuo šiol tai mano mylimiausias vištienos sparnelių receptas. Tikrai gaminsiu tik taip!
Atsakyti
Vištienos karis (chicken curry) su kokoso pienu, patiektas su ryžiais
(2)
Traškios vištienos juostelės džiūvėsėliuose, keptos orkaitėje
(2)
Makaronų apkepas su skrandukais ir daržovėmis
(7)
Traški vištiena amerikietiškai | Receptas
(5)